Неділя, 28.04.2024, 03:28:55

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Серпень » 21

19 серпня в Національному заповіднику «Давній Галич» відбувся круглий стіл з питання формування, розвитку та функціонування духовно-культурного центру на території Давнього Галича за участю заступника міністра Міністерства культури України Тамари Вікторівни Мазур, начальника управління охорони культурної спадщини Міністерства культури України Олександра Володимировича Єпіфанова, представників обласної та місцевої влади, народних депутатів, керівництваНаціонального заповідника «Давній Галич», науковців з Києва, Івано-Франківська, Галича, духовенства.

Насам ... Читати далі »

Переглядів: 295 | Долучив: Dnister | Дата: 21.08.2017

20 серпня Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин із пастирським візитом відвідав село Козина Тисменицького району, де відбулося освячення місцевої церкви після проведеної реконструкції.
Чин благословення відновленого храму здійснив Кир Володимир, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Церква св. Архистратига Михаїла в с. Козина побудована ще в XIX століття. Святиня, попри те, що є дерев’яною, пережила дві світові війни і сьогодні, зусиллями громади та небайдужих людей, її зовнішній вигляд відновлено.

Старшому брату храму св. Ар ... Читати далі »

Переглядів: 314 | Долучив: Dnister | Дата: 21.08.2017

Співробітники Національного заповідника «Давній Галич» продовжують вивчати архівні документи, що стосуються історії міста Галича. Не оминають і друкованих видань 30-х років минулого століття, які були наповнені інформацією про унікальне відкриття Ярославом Пастернаком фундаментів Успенського собору.
Пропонуємо читачам статтю українського художника, поета, мистецтвознавця, перекладача і журналіста Святослава Гординського (1906-1993) у львівській газеті «Діло». Особливості правопису збережено.

... Читати далі »

Переглядів: 428 | Долучив: Dnister | Дата: 21.08.2017

• Знаєте перші документальні фільми Галичини?

• Хто залишив незабутні кадри про митрополита Шептицького, пластунські табори і про роботу кооперативів?

• Хто є піонером першої повнометражної стрічки в Західній Україні?

... Читати далі »

Переглядів: 530 | Долучив: Dnister | Дата: 21.08.2017

«Сіймо, а збирати будем...» — таку досить незвичну назву має нова книжка відомого прикарпатського краєзнавця Василя Романюка, яка тільки-но побачила світ в івано-франківському видавництві «Симфонія форте». Її вихід автор приурочив до 180-річчя видання «Русалки Дністрової».

«Моя книжка «Сіймо, а збирати будем...» розповідає про справді особливих одержимих духом людей, геніальних будителів України Маркіяна Шашкевича, івана Вагилевича та Якова Головацького. Дослідження історико-етнографічної спадщини створеного ними народо ... Читати далі »

Переглядів: 381 | Долучив: Dnister | Дата: 21.08.2017

Замість рецензії на нову книжку Івана Драбчука «Галич на вістрі історії»

Івана Драбчука знаємо як досвідченого співробітника Національного заповідника «Давній Галич», невтомного краєзнавця та історика, автора книг та статей про Галич, Галицьку землю, а ще — як завзятого пропагатора т. зв. галицької теми (це походження, роль і місце Галичини та галичан в історії України). Хоча його нова книжка «Галич на вістрі історії» (вид-во «Ярина», Івано-Франківськ, 2017) і написана переважно на основі попередніх публікацій автора з цієї т ... Читати далі »

Переглядів: 450 | Долучив: Dnister | Дата: 21.08.2017

Активісти з Польщі кілька років поспіль приїжджають до Коломиї, щоб відновлювати могили предків, які знищені часом і людьми.

Відновлюють кладовище. Понад два тижні у Коломиї на польському цвинтарі працювали представники товариства із сусідньої країни, які займаються реставрацією надмогильних пам’ятників, інформує НТК.

Працювали 13 представників польсько ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Долучив: Dnister | Дата: 21.08.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024