Неділя, 28.04.2024, 11:06:36

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Серпень » 30

Вашій увазі пропонуємо нову сторінку літопису Станіславова. Дізнайтесь про найважливіші події в історії нашого міста, які сталися у 1905-1906 років.

1905 1 січня у Станиславові народився Микола Ясінський (1905-1945) – легендарний бойовик Української військової організації та Організації українських націоналістів, політв’язень.

1906 15 січня у Стан ... Читати далі »

Переглядів: 327 | Долучив: Dnister | Дата: 30.08.2017

З ініціативи громадської організації «Івано-Франківська обласна організація «Чорний Ліс» напередодні «українського великодня» у с. Хриплині вшанували сотенного сотні «Лебеді» куреня «Дзвони» Станіславського 22 ТВ «Чорний Ліс», військового референта Станіславівського окружного проводу ОУН, хорунжого УПА, Лицаря Бронзового Хреста Бойової Заслуги «Знайду» «Шрама» – Бурдина Степана Івановича з нагоди 70-х роковин з дня його загибелі. Він народився 5 січня 1911 (1912) року в с. Хриплин, сьогодні Івано-Франківської міської ради, та загинув 21 липня 1947 року біля станції Хриплин за доносом зрадника.

... Читати далі »

Переглядів: 390 | Долучив: Dnister | Дата: 30.08.2017

Переглядаючи електронний архів українського визвольного руху, час від часу натрапляємо на цікаві повідомлення, які стосуються непростих воєнних доль наших земляків. Відразу спадає на думку оприлюднити їх, бо, можливо, ті, хто не має до нього доступу, хотіли б дізнатися більше про долю своїх рідних чи односельців. Разом із тим цікаві факти з минулого або короткі біографічні відомості можуть бути суттєвим доповненням до їхніх життєписів.

Так нам потрапила на очі інформація про одного з активних вихідців зі Станіславщини, про якого ми й вирішили написати. Це Дмитро Дзьоба на псевдо ... Читати далі »

Переглядів: 385 | Долучив: Dnister | Дата: 30.08.2017

Без похоронного маршу та впорядкованих могил. Їх просто закопали на околиці міста. В Івано-Франківську тривають розкопки масового поховання, що наприкінці вулиці Ленкавського.

За два тижні тут знайдено три десятки скелетованих решток людей. Історики із обласного товариства “Меморіал” із впевненістю кажуть – це жертви НКВД. Їх закатували у 1939-му році.

... Читати далі »

Переглядів: 346 | Долучив: Dnister | Дата: 30.08.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024