П`ятниця, 19.04.2024, 18:14:41

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Грудень » 31

26 грудня 2017 р. Івано-Франківська обласна організація Національної спілки краєзнавців України провела круглий стіл на тему: «Краєзнавство у контексті розвитку духовності українського народу» присвяченого 90-річчю журналу «Краєзнавство» та виходу ювілейного числа журналу «Краєзнавець Прикарпаття». Захід відбувся в читальному залі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка. Тут була підготовлена та експонувалася виставка журналів «Краєзнавство» та «Краєзнавець Прикарпаття» з фондів бібліотеки.

Роботу кругло ... Читати далі »

Переглядів: 406 | Долучив: Dnister | Дата: 31.12.2017

На території сучасної України налічується велика кількість ратуш, і це не дивно, адже наша країна знаходиться практично в самому центрі Європи. Саме звідти пішла традиція зводити міські ратуші.

Ратуші будувалися в містах, що не мали магдебурзького права, ще такі міста називали ратушними.

Після отримання подібних привілеїв ратуші перетворювалися в магістрати. ... Читати далі »

Переглядів: 357 | Долучив: Dnister | Дата: 31.12.2017

Зимові свята – це час, коли ми ходимо в гості й запрошуємо їх до себе. І намагаємося, щоб у інших людей залишилися про нас позитивні враження. Сто років тому існували дуже суворі правила для походів у гості й вихована людина повинна була їх дотримуватись.
Газета "Кур’єр станиславівський" у грудні 1907 р. опублікувала статтю про правила хорошого тону під час прийомів та візитів у гості. Як зазначав автор публікації, при вході до світського салону елегантний пан мусив легко пересувати ноги, наближатися "кроком кадрилі" просто до господині й поцілувати їй руку. Починати бесіду газета рекомендувала завжди з погоди, потім можна переходити на прем’єри, виставки картин та літературні новинки в модному стилі, з цією метою належить прочитати хоча б їхній початок і ... Читати далі »

Переглядів: 317 | Долучив: Dnister | Дата: 31.12.2017

Рік тому, коли учасник АТО Олександр Коваль та рятувальник Чорногірського пошуково-рятувального поста Василь Фіцак взялися виготовляти автентичні сувеніри із калуської солі, вони планували промоційний, а не бізнесовий проект. Однак, з"ясувалося, що ринок власних сувенірів у Калуші — зовсім не заповнений, а попит у кілька разів перевищує пропозицію. Як заробляти на солі та вчасно втрапити у туристичний тренд розповів Delo.UA Олександр Коваль.

 

З чого все почалося

... Читати далі »

Переглядів: 380 | Долучив: Dnister | Дата: 30.12.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024