П`ятниця, 29.03.2024, 16:47:25

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Грудень » 09

В рамках вивчення дисципліни «Організація екскурсійної діяльності» студенти групи Т-31 факультету туризму здійснили екскурсію «Романтичний Івано-Франківськ». Метою заходу було узагальнення знань з вказаної дисципліни, а також їх застосування на практиці, так як проведення екскурсій є одним з напрямів подальшої діяльності студентів спеціальності «Туризмознавство».

Оглядова 3-ьох годинна пішохідна екскурсія «Романтичний Івано-Франківськ» проводилася під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента Галини Гуменюк. Розпочався марш ... Читати далі »

Переглядів: 304 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2017

Не кожне місто чи село на Прикарпатті може похвалитися художнім альбомом, в якому були б зображені його мешканці. А ось село Палагичі, що у Тлумацькому районі, має такий альбом, який знає цілий мистецький світ. Створив його відомий польський художник Генрік Гіполіт Родаковський, який у 1867-1870 роках мешкав у Палагичах. Митець змалював повсякденне життя українського села, а його твори стали етнографічним взірцем вивчення побуту та одягу того часу. Звернення у творчості до сільських мотивів, звичайних людей, було новаторством, яке згодом започаткувало цілу серію подібних картин.

... Читати далі »

Переглядів: 588 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2017

Дізнайтесь про найважливіші події в історії нашого міста, які сталися у 1912-1913 роках.

1912 Запрошений із Кракова інженер Дзякевич через три роки досліджень у районі Чернієва знайшов водоносні шари. Пробили два колодязі, які показали, що питної води місту вистачить з розрахунку 100 л на добу на одного мешканця.

1912 Вілли на вулиці Словацького (Тарнавського ... Читати далі »

Переглядів: 374 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2017

Існує дивна філокартична диспропорція. Теперішній Вічевий майдан колись складався з двох частин. Західна називалась плацом Франца Йосифа, східна – плацом принцеси Гізели. Листівок з видом «імператорської» площі – до кольору, до вибору. І жодної, яка б презентувала площу його доньки!

Однак, у колекції Володимира Шулепіна знайшлась унікальна фотопоштівка, що пройшла пошту 10 вересня 1917 року. На ній добре видно, як виглядала площа Гізели перед розпадом Австро-Угорської імперії. Втім, історія цього міського куточку почалась набагато раніше. ... Читати далі »

Переглядів: 436 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2017

У Музеї мистецтв Прикарпаття оголосили конкурс на нового директора. Донині 15 років його очолював Михайло Дейнега.

Управління культури, національності та релігій ОДА оголосило конкурс. Зголосилися чотири кандидати: художник Микола Джичка, директор громадського ЦСМ Анатолій Звіжинський, науковий співробітник музею Віталій Козінчук та археолог Василь Романець. За умовами конкурсу кожен із них має бути громадянином України, вільно володіти українською, мати вищу освіту за спрямуванням і стаж в культурі понад трьох років. Документи приймали до кінця листопада. Кожен мав надати реком ... Читати далі »

Переглядів: 374 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024