П`ятниця, 26.04.2024, 08:22:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Травень » 16 » Відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки книги «Славетні галичани»
20:05:17
Відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки книги «Славетні галичани»
Успіх кожної держави, міста чи села, окремого колективу, залежить від людей. Саме кожна персона своєю активною життєвою позицією прикладається до прослави своєї сім’ї, родини чи рідного міста. Бажаючи оцінити та популяризувати діяльність власних земляків, Галицька райдержадміністрація продовжує працю над збереженням імен наших попередників та сучасників.
15 травня 2012 року в Галицькій райдержадміністрації під керівництвом заступника голови РДА з гуманітарних питань Ірини Чернеги відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки книги «Славетні галичани». У роботі взяли участь декан Галицький УГКЦ о. Василь Завірач, голова Галицької районної ради Петро Стрембіцький, начальник районного відділу освіти Василь Матіїв, головний спеціаліст управління культури облдержадміністрації Андрій Чемеринський, професор Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника Богдан Тимків, голова Галицької районної організації НРУ Володимир Федорняк та ін.
Завданням робочої групи було розглянути зібрані матеріали – життєписи та світлини уродженців Галицького району, які повинні стати основою майбутнього видання. Основний масив інформації було зібрано працівниками бібліотечних установ та закладів освіти району, а також окремими членами робочої групи. Аналізуючи зібрані матеріали було відмічено, що загалом, всі причетні до праці, сумлінно поставилися до своїх обов’язків. Цікаво, що в певних населених пунктах було створено оргкомітети, які займалися відбором кандидатур своїх земляків – односельчан для майбутньої книги. Також, спостережено, що окремі населені пункти, дбаючи за популяризацію своїх уродженців, зібрали більше десятка їхніх життєписів; натомість інші подали одну – дві особи. При обговоренні кандидатур було відмічено, що переважна більшість з них відзначилася у праці в гуманітарному секторі (вчителі, медики, науковці, краєзнавці, митці), одночасно з цим працівники технічної сфери – представлені значно менше. Хоча видання включатиме дані про особистості ХІХ – ХХ століть, статистично маємо більше відомостей про діячів минулого століття (ймовірно тому, що матеріал про них зібрати легше). Обговорюючи життєписи не одному члену робочої групи спадало на думку, що «нашого цвіту – по всьому світу», адже галичани живуть і працюють в різних державах Європи та Америки.  
Робоча група з увагою вивчала кожен життєпис. Загалом, в підсумку, більше 80% зібраного матеріалу стануть основним наповненням книги. Частину життєписів за результатами обговорення залишено для доопрацювання – з тим, щоб зібрати більше фактів про життя особи і в кінцевому підсумку включити у працю. З іншого боку, певна частина життєписів дублюється – зокрема, вони є у попередньо виданій книзі «Воля і доля» - з огляду на це, робоча група вирішила рекомендувати їх до інших видань.   
Чергове засідання робочої групи відбудеться на початку червня 2012 р.
Чемеринський Андрій. Член НСКУ, магістр історії

Переглядів: 504 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024