П`ятниця, 19.04.2024, 01:06:48

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Липень » 25
24 липня в Івано-Франківську презентували 22 том «Літопису УПА» за участю упорядників збірника Дмитра Проданика та Степана Лесіва та президента видавництва Миколи Посівнича.
22 том видавництва «Літопис УПА» автори називають унікальним. На майже 1500 сторінках викладені факти про діяльність Станиславівської округи за період 1945 – 1951 років. Збірник «Станиславівська округа ОУН: документи і матеріали 1945 – 1951 роки» включає звіти, вісті з терену, а також списки полеглих та захоплених членів збройного підпілля, які містять інформацію про діяльність структур ОУН.
Родзинкою видання, за словами упорядників, є багаті ілюстровані матеріали, а також поданий структурний поділ ОУН. «Цих півтори тисячі сторінок можуть стати потужною зброєю для українців», - ... Читати далі »
Переглядів: 476 | Долучив: Dnister | Дата: 25.07.2013

25 липня минає сімдесят один рік  з дня загибелі в концтаборі Освенцім доктора політично-економічних наук, учасника визвольних змагань, члена ОУН Олександра Бандери – брата Степана Бандери. 
У багатодітній родині отця Андрія Бандери Олександр був третьою дитиною після Марти й Степана Бандерів, згодом народились й Василь, Богдан, Володимира та Оксана. 
Олександра Бандеру, охрещеного Олексою, дома звали Лесьо. Народився  він 25 березня 1911 року в селі Старий Угринів, тепер Калуського району Івано- Франківської області. По закінченні Стрийської гімназії продовжив навчання на агрономічному факультеті Львівської політехніки в Дублянах. У 1933 році Олександр стає членом ОУН. Як зазначає у спогадах сестра Бандери ... Читати далі »
Переглядів: 737 | Долучив: Dnister | Дата: 25.07.2013

Скандальна забудова на вулиці Вірменській, 1 турбує не лише пересічних мешканців, але й спеціалістів у галузі архітектури та охорони культурної спадщини.
Громадська ініціатива "Збережемо старий Івано-Франківськ" просить забудовника дотримуватися законодавства та представити проект будівлі на розгляд фахівців.
Впродовж будівництва проект будинку на Вірменській, 1, автором якого є Ярослав Дорошенко змінювався вже кілька разів.
Найбільше зауважень у фахівців, та й не тільки у них, до округлих форм на фасаді та у плані будинку. Округлий фасад абсолютно не вписується в історичний квартал середмістя. Викликають запитання також скульптури на фронтоні -- на будинках на площі Ринок т ... Читати далі »
Переглядів: 494 | Долучив: Dnister | Дата: 25.07.2013

У селі Тисів на Прикарпатті освятили новий храм. Його звели на місці старої дерев'яної церкви, яку збудували двісті років тому. При цьому селяни пишаються, що зуміли зберегти і дерев'яну пам'ятку. 
Новий храм Святого Введення тисівська громада будувала довгих 12 років. На урочисте освячення зібралося все село.
Як інформує Інтер, мешканці Тисова мають особливий привід для гордості. Їхня церква стала справді унікальною. 
Олександр Васютин, священик села Тисів:
- Ми сьогодні радіємо, бо ми освятили ... Читати далі »
Переглядів: 555 | Долучив: Dnister | Дата: 25.07.2013

В історико-меморіальному музеї Степана Бандери, що у Старому Угринові Калуського району, відбулося урочисте відкриття виставки "Андрій Бандера — лікар людських душ”, де презентовані автентичні речі священика, які тимчасово передали в Старий Угринів з музею Андрія Бандери, що у селі Тростянець Долинського району, повідомляють "Вісті Калущини".
У цьому селі служив священиком отець Андрій і тут проживала його родина, сюди на вакації приїжджав Степан Бандера. В цьому ж селі у травні 1941 року отець Андрій був заарештований більшовицькими катами, які знищили його в київській тюрмі тільки за те, що він був священиком і батьком Провідника ОУН.
Директор музею Степан Лесів презентував експонати, розповів про кожну річ (зокрема про спов ... Читати далі »
Переглядів: 494 | Долучив: Dnister | Дата: 25.07.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024