П`ятниця, 29.03.2024, 13:46:42

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Липень » 29
Якщо б ця теорія підтвердилася, то вона могла б перевернути всі краєзнавчі дослідження галицьких істориків та ентузіастів. А, принаймні, на Калущині — докорінно перекроїти історичну і туристичну мапу. Мешканець Томашівців Теодозій Король уже багато років розробляє теорію про те, що предки сучасних галичан — галли. Тому Галичина має багато ментальних, етнічних особливостей, відмінних від решти регіонів України. Підтвердження своїй теорії шукає у старожилів — за легендами і переказами, а також у літературі і на карті — за топонімами. Отже, можливо, ми — брати і сестри французам.
Зацікавленість історією околиць рідного краю у мешканця Томашівців Теодозія Короля сформувалася ще з дитинства, коли до нього доходили легенди і перекази про славних наших предків і про їхнє давнє місто. І — коли дивували незвичайні назви горбів, полів ... Читати далі »
Переглядів: 599 | Долучив: Dnister | Дата: 29.07.2013

У кожному галицькому місті, яке поважає себе і поважає свою історію та власну магдебурзьку традицію, є Ратуша. Є вона і в Калуші. Але її стан стає дедалі гіршим. Тому — ще кілька років, і замість руїн у нас буде просто місце, де колись була Ратуша. Там можна буде встановити навіть табличку із написом про те, що колись там було. Якщо, звичайно, не зведуть нову будівлю. Бо цього тижня калуська Ратуша згоріла.
Для більшості людей, яким не байдужа історія й імідж нашого міста, звістка про пожежу у Ратуші була просто шоком. Тим паче, що Ратуша, нехай навіть у напівзруйнованому стані, була частиною того, що називалося калуською архітектурною автентикою. Тим паче, за якимось дивним збігом обставин, саме вогонь знищив уже другу історичну пам’ятку міста.
Переглядів: 750 | Долучив: Dnister | Дата: 29.07.2013

Цими днями в Івано-Франківській області намолочено перших 100 тис. тонн ранніх зернових. На Прикарпатті живуть такі традиції давніх хліборобських обрядів, яких, мабуть, немає вже ніде.
— Зажинками колись називали традиційний  початок жнив, коли господарі  виходили у поле і починали  серпом зажинати ниву, — розповіла «Вікнам» хранителька народних традицій, керівник народного аматорського фольклорно-етнографічного гурту „Перевесло” Ольга Бакота. — До зажинків готувалися дуже  ретельно. І спочатку робилися  такі речі, які, здавалося б,  не мають ніякого відношення  до процесу збору врожаю: до схід сонця жінки виходили на город, збирали кріп, варили  його, і в тому відварі дорослі мили голову, а дітей купали цілком.
Переглядів: 550 | Долучив: Dnister | Дата: 29.07.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024