Четвер, 25.04.2024, 09:36:03

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Липень » 30
Копії корон Данила Галицького, Святого Володимира та Анни Візантійської будуть експонуватися в Музеї історії Галича під час Всеукраїнської Патріаршої прощі 3-4 серпня 2013 р.
Корона Данила Галицького овіяна легендами та справжніми героїчними подіями історичного минулого України. Немає єдиної думки про долю цієї корони. Пошуки корони Данила Галицького тривають не одне століття, мають захоплюючу історію та неоднозначну оцінку в Україні та за її межами, як і, зрештою, сам її володар.
Корона короля Данила Галицького, що буде експонуватися в Музеї історії Галича (з експозиції Золочівського замку), являє собою гіпотетичний варіант королівської реліквії. Золота корона важить близько 3-х кг. При її виготовленні використані оригінальн ... Читати далі »
Переглядів: 524 | Долучив: Dnister | Дата: 30.07.2013

На виконання наказу Міністерства культури України від 30.01.2013 року №43 «Про реалізацію прав соціально незахищених верств населення на відвідування підприємств, установ та організацій, які належать до сфери управління Мінкультури України на пільгових умовах», генеральною дирекцією Національного заповідника «Давній Галич», єдиним днем для безкоштовного відвідування Музеїв пільговими категоріями населення визначено понеділок.
Переглядів: 451 | Долучив: Dnister | Дата: 30.07.2013

Про таку ініціативу сьогодні на прес-конференції повідомив голова обласної ради Василь Скрипничук. 

«Ми хочемо зробити, щоб це був електронний варіант нашої історії. Це щось подібне, як колись у СРСР була історія міст і сіл України. Ось це така ідея. Ми зараз набираємо тексти і поставимо фотографії, схеми, креслення», - розповів Скрипничук.

Заплановано, що матеріали про історію населених пунктів Прикарпаття збиратимуть впродовж декількох років. Також очільник облради запропонував усім, хто побачить помилки у історичних текстах, не соромитися і надсилати свої варіанти.

Переглядів: 526 | Долучив: Dnister | Дата: 30.07.2013

Церква Зішестя Святого Духа датується 1598 роком і є однією з найдавніших сакральних споруд України. І не лише України. Подивитися на унікальний храм, збудований без жодного цвяха, приїжджають туристи з цілого світу. Експерти ЮНЕСКО були вражені давністю та автентичністю української церкви, адже таких дерев’яних об'єктів у світі залишилось небагато.
Відколи церква у Рогатині увійшла до списку світової спадщини ЮНЕСКО, гостей буде ще більше. Цей факт неабияк надихає місцеву владу та працівників музейного комплексу, до якого церкву включили ще у 1983 році. Храм Зішестя Святого Духа серед восьми українських церков, які включили в ЮНЕСКО, сьогодні у найкращому стані. Великою мірою завдяки зусиллям фахівців та розумінню громади. Проблем та потреб вистачає, але вони виглядають більш реальними для вирішення, ніж у багатьох інших у ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Долучив: Dnister | Дата: 30.07.2013

Незвичний погляд на історію — через призму поштових марок, конвертів, штемпелів. Анатолій і Микита Задорожні, батько і син, видали книгу "Галичина: історія і філателія”, що побачила світ у видавництві "Сімик”. 
Це перша спроба в історії і філателії розповісти про окремі сторінки з давніх часів у Галичині мовою поштових видань. 
Статті-розповіді про Галичину в прадавні та княжі часи, про хрещення Прикарпаття, про наш край за часів князя Олега і Святослава, Володимира, Ярослава Мудрого і Ярослава Осмомисла, про утворення Галицько-Волинського князівства, про короля Данила Галицького та інші історичні періоди доповнюють фотоілюстрації марок, конвертів, листівок з такою ж тематикою. 
Переглядів: 543 | Долучив: Dnister | Дата: 30.07.2013

Розпочинаючи три тижні тому археологічні розкопки біля брами палацу Потоцьких, на сенсаційні знахідки місцеві науковці не сподівалися. Кількаметрове за площею місце розкопок, втім, виявилося справжнім клондайком для істориків та краєзнавців. Сьогодні спільно з міською владою ініціатори розкопок розробляють план створення музею під відкритим небом, щоб знайдені сенсації могли оглядати мешканці та гості Івано-Франківська.
Огороджена пластиковою стрічкою територія біля брами палацу Потоцьких, де цілими днями молоді люди копали, щось діставали із землі і ховали у мішки, інтригувала багатьох франківчан. Присутність люду додавала трохи драйву студентам-історикам, які біля брами палацу якраз проходили свою археологічну практику. "А золото є?" - мабуть, найпопулярніше запитання, яке цікавило перехожих. Почувш ... Читати далі »
Переглядів: 684 | Долучив: Dnister | Дата: 30.07.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024