Четвер, 28.03.2024, 14:48:00

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Липень » 09
Сьогодні в Івано-Франківську відбулась прес-конференція стосовно 8 дерев’яних церков України, які були включені до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На ній виступили провідний науковий спеціаліст інституту „Укрзахідпроектреставрація”, кандидат історичних наук Василь Слободян та народний депутат України Юрій Дерев’янко. Прес-конференція стала початком прес-туру, у рамках якого представники всеукраїнських ЗМІ матимуть змогу ознайомитись із старовинними церквами та розпочати їхню промоцію.
Василь Слободян розповів передісторію внесення дерев’яних святинь до Списку ЮНЕСКО, яка розпочалась у 2002 році, зокрема, про співпрацю українських та польських робочих груп у рамках реалізації проекту. Номінаційне подання було надане до Комітету Світової спадщини аж у січні 2012 року. А рішення щодо включення україн ... Читати далі »
Переглядів: 464 | Долучив: limnytcja | Дата: 09.07.2013

З ініціативи Калуської міськрайонної організації Всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих на старому цвинтарі Калуша впорядковують могили. Наприкінці травня посередині старого кладовища на Височанці було віднайдено місце поховання Дмитра Коржинського — сотника Української галицької армії, хормейстера, диригента. Могилу очистили від бур’яну і молодих дерев. Наступний етап — реконструкція надгробку. Її заплановано завершити до Дня Незалежності.
Участь в експедиції взяли голова Калуської міськрайонної станиці Братства вояків ОУН-УПА Степан Петраш, голова Калуського осередку Товариства політв’язнів і репресованих Ярослав Парцей та члени однієї з міських націоналістичних організацій міста.
Дмитро Коржинський прожив 80 років. Народився у 1893 ... Читати далі »
Переглядів: 613 | Долучив: limnytcja | Дата: 09.07.2013

В Музеї мистецтв Прикарпаття, що в Івано-Франківську, доцент Косівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва художниця Марія Гринюк відкрила свою виставку кераміки. В її експозиції - понад 300 художніх творів, серед яких гуцульські тарелі, глеки та декоративні композиції, виконані в техніці Косівської кераміки.
«Косівська кераміка – це щось унікальне, те, що ніколи не повторюється,-каже Марія Гринюк, яка працює в народному стилі. - Оскільки Косівську кераміку разом з Петриківським розписом віднесли до духовної спадщини ЮНЕСКО, хочу своїми роботами представити і відкрити унікальність Гуцульщини».
Художниця зізнається: керамікою займається майже 30 років. Нині, через наукову роботу ... Читати далі »
Переглядів: 461 | Долучив: limnytcja | Дата: 09.07.2013

В Івано-Франківську відбулася презентація книги "Під сонцем Італії. Московські морози” вояка дивізії "Галичина” Михайла Мулика, голови Івано-Франківської станиці галицького братства 1-ї Української дивізії Української національної армії.
З 13 по 22 липня 1944 року відбулася битва під Бродами. Саме там отримала своє бойове хрещення Перша Українська дивізія «Галичина», сформована і вишколена з юнаків, у грудях яких билося серце патріотів, які прагнули бачити свою Україну незалежною державою. У Бродівському котлі дивізія зазнала величезних втрат. Неоціненною є роль Бродівської битви для збереження самого Львова. За час битви німецькі частини покинули місто – і боїв у Львові майже не було. 
Але, звичайно, Українська дивізія не могла вплинути на пода ... Читати далі »
Переглядів: 604 | Долучив: limnytcja | Дата: 09.07.2013

У малій виставковій залі Музею мистецтв Прикарпаття триває виставка до 110-річчя подружжя художників Романа та Маргіт Сельських. Вони представляють Львівську мистецьку школу. Кожен із них творив власне самобутнє мистецтво, однак в їхніх роботах спостерігається багато спільних рис. Напевно, визначальним у становленні їх малярського почерку було перебування в мистецькій столиці світу — Парижі. Нині на виставці експонуються 17 художніх творів подружжя.
З нагоди відкриття виставки завідувач сектору реставрації  З. Крок та художник-реставратор  О. Крок провели реставраційно-консерваційні заходи картини «Карпатський пейзаж» 1961 р. в. авторства Романа Сельського та двох Маргіт — «Золота полонина» (1975 р.) і «Портрет жінки» (1960 р.).
Переглядів: 551 | Долучив: limnytcja | Дата: 09.07.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024