Вівторок, 23.04.2024, 18:14:31

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Травень » 16

З 21 травня в Івано-Франківську стартує шостий сезон безкоштовних туристичних екскурсій містом. По завершенню кожної екскурсії гості з інших міст зможуть безкоштовно піднятися на оглядовий майданчик міської ратуші.

Як писав КУРС, проведення циклу безкоштовних екскурсій впродовж травня-серпня для жителів і гостей Івано-Франківська було започатковано управлінням зовнішніх економічних зв’язків і туризму ОДА у 2012 році з нагоди відзначення 350-річчя Івано-Франківська.

< ... Читати далі »

Переглядів: 324 | Долучив: Dnister | Дата: 16.05.2017

Людина народжується з здатністю цінувати світ довкола себе, дивуватися ним і бачити його красу. Бути тут і зараз. Щоправда, з роками дорослішання багато хто втрачає цю чесноту, пірнаючи з головою у вир рутини.

Українському археологу та мистецтвознавцю Іванові Старчуку, 123-ю річницю від дня народження якого відзначаємо нині, вдалося зберегти оте вміння бачити радість. Умів радіти життю, навіть коли за плечима було багато болю: рання втрата батька, злидні, війна, втрата ока, черевний тиф. Усі, хто особисто був знайомий із відомим у Європі науковцем, захоплювалися його щирістю та ... Читати далі »

Переглядів: 523 | Долучив: Dnister | Дата: 16.05.2017

В цeркві Різдва Христового, що в місті Галич (пам'ятка архітeктури ХІІІ ст.), розпочали встановлeння ункального іконостасу, який витесаний із каменю.

Автором унікального іконостасу є майстeр з Тeрнопільщини Богдан Дячук, інформують "Вікна" з посиланням на сторінку в соціальній мережі Facebook журналіста Володимира Теслюка.

Як зазначає дeкан Гали ... Читати далі »

Переглядів: 312 | Долучив: Dnister | Дата: 16.05.2017

16 травня о 15.00 в облдержадміністрації (каб. 700) відбудеться прес-анонс з нагоди початку VI сезону безкоштовних екскурсій містом Івано-Франківськом.

Проведення циклу безкоштовних екскурсій впродовж травня-серпня для жителів і гостей міста було започатковано управлінням зовнішніх економічних зв’язків і туризму облдержадміністрації у 2012 році з нагоди відзначення 350-річчя Івано-Франківська.
Організація такої щорічної акції дозволяє залучити якнайбільшу кількість людей до ознайомлення з основними туристичними об’єктами «столиці Карпат», вивчити іс ... Читати далі »

Переглядів: 369 | Долучив: Dnister | Дата: 16.05.2017

Сьогодні, 16 травня, під час засідання чергової сесії Івано-Франківської міської ради депутати прийняли рішення посмертно присвоїти звання "Почесний Громадянин міста Івано-Франківська" історикам Михайлу Головатому та Петру Арсеничу.
Даний проект рішення підтримали 36 депутатів, інформує кореспондент Фіртки. Відтак, дружині Михайла Головатого у сесійній залі вручили медаль чоловіка.
Також, депутат Івано-Франківської міської ради від фракції "УКРОП" Віталій Мерінов запропонував видати книгу про "Почесних мешканців", щоб всі могли знати видатних постатей міста.

 

... Читати далі »

Переглядів: 338 | Долучив: Dnister | Дата: 16.05.2017

Івано-Франківський краєзнавчий музей презентує виставку однієї пам’ятки – наріжного каменя найдавнішої української церкви міста Івано-Франківська (Станиславова) – храму Воскресіння Христового 1670 року.

Ця унікальна знахідка була виявлена у травні 2012 року під час реставрації престолу Архікатедрального собору Воскресіння Христового Української Греко-католицької Церкви. Тоді і було прочитано викарбувану на ній інформацію ХVII ст. На лицьовій стороні наріжного каменя містився текст 1670 року, на звороті – напис 1907 р. Ці тексти не лише відкрили час споруд ... Читати далі »

Переглядів: 338 | Долучив: Dnister | Дата: 16.05.2017

Увазі відвідувачів представлена виставка «На вершині світової слави», основою якої є фондові колекції Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові.

На виставці експонуються оригінальні матеріали, які знайомлять з найважливішими етапами життя і творчості української співачки, зокрема: фотографії Соломії Крушельницької у різних ролях та в приватному житті, програми її виступів, клавіри опер, особисті речі.

... Читати далі »

Переглядів: 354 | Долучив: Dnister | Дата: 16.05.2017

18-19 травня 2017 року в Національному заповіднику «Давній Галич» відбудеться науково-практична конференція «Авраамічні релігії і Реформація: формування протестантського символу віри й ідеології нової суспільної реформації (європейський й український контекст ідентичності)», присвячена 500-річчю Реформації.

На конференції працюватимуть такі секції:

... Читати далі »

Переглядів: 338 | Долучив: Dnister | Дата: 16.05.2017

23 травня в Україні відзначатимуть День Героїв. Про організацію заходів до цього Дня в Івано-Франківську розповів начальник внутрішньоі політики МВК Ігор Кінаш.

23 травня відбудеться урочисте віче біля пам'ятника Є.Коновальцю. Також буде панахида та нагородження героів, які воювали в АТО, відзнаками міського голови "За мужність та звитягу", пише Фіртка.

... Читати далі »

Переглядів: 365 | Долучив: Dnister | Дата: 16.05.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024