Четвер, 28.03.2024, 19:30:16

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Травень » 23

22 травня 2017 року у Міністерстві культури відбулось перше засідання комісії щодо конкурсного добору на посаду генерального директора Національного заповідника "Давній Галич". За рішенням комісії до участі в другому засіданні конкурсної комісії допущені претенденти: Костишин Володимир Іванович; Бродович Олег Володимирович; Тимків Богдан Михайлович.

23 травня 2017 року у Міністерстві культури ... Читати далі »

Переглядів: 354 | Долучив: Dnister | Дата: 23.05.2017

Ще минулого року дослідник Богдан Яневич та місцеві активісти натрапили на ймовірне місце знаходження криївки повстанців УПА, знищеної НКВС.

Зараз на території Калуської центральної районної лікарні, де, за свідченнями одного калушанина, саме був схрон, активісти проводять розкопки і планують його реконструювати, інформує "Нафтохімік Калуш".

... Читати далі »

Переглядів: 319 | Долучив: Dnister | Дата: 23.05.2017

Місцеві мешканці села Вікторів Галицького району відкопали бідон з архівними документами.

Від довгого зберігання у ґрунті бідон пошкодився, на ньому видніється діра, ймовірно від кулі. Через це знахідка була частково залита водою, тому знайдені документи потребують реставрації. Історики припускають, це архіви УПА.

Завідувач відділу реставрації Івано-Франківсь ... Читати далі »

Переглядів: 347 | Долучив: Dnister | Дата: 23.05.2017

Минуло лише кілька місяців, як Національний заповідник «Давній Галич» та ПП «Галицька друкарня Плюс» представили унікальний проект – перекидний настінний календар «Цісарсько-королівський Галич у давній поштовій листівці з колекції Андрія Чемеринського», присвятивши унікальне повноколірне видання з видами міста на Дністрі середини ХІХ – початку ХХ століть 650-й річниці надання Галичу Магдебурзького права. А вже цими днями, на історичних спорудах нашого міста, які витримали кілька епох, різного роду перебудов та руйнувань, облаштовано оригінальні, виконані в сучасних матеріалах, двомовні (українською та англійською) інформаційні таблиці, виготовлені за сприяння голови Галицької районної ради Павла Андрусяка.

... Читати далі »

Переглядів: 347 | Долучив: Dnister | Дата: 23.05.2017

Цю лекцію було прочитано 25 січня 2017 року в Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького у рамках виставки «Гуцульське Різдво» («Збруч» уже публікував текст викладу з цієї серії, присвяченого іконі на склі). Автор є не лише дослідником і знавцем художнього металу, а й колекціонером, викладачем Львівського державного коледжу декоративно-прикладного мистецтва імені І.Труша, автором-упорядником альбому «Гуцульські художні вироби з металу».

Вироби з металу на Гуцульщині були відомі здавна. Вони сягають коренями ще часів Київської Р ... Читати далі »

Переглядів: 1059 | Долучив: Dnister | Дата: 23.05.2017

17 травня 1954 року у криївці на схилі гори Березовачка біля села Зелена на Надвірнянщині обірвалося життя Миколи Твердохліба, полковника «Грома» – відомого у краї військового, якому випало керувати загонами УПА у післявоєнні роки. Командир Карпатської військової округи, яка охоплювала чотири області та 12 тисяч бійців, і до сьогодні залишається знаковою особистістю руху опору на Західній Україні.

Минулої неділі у рідному селі полковника Петрилів, що на Тлумаччині, відбувся пам’ятний захід до 63-ої річниці з дня його загибелі та Дня пам’яті жертв по ... Читати далі »

Переглядів: 318 | Долучив: Dnister | Дата: 23.05.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024