П`ятниця, 29.03.2024, 16:05:12

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Травень » 18

У музеї писанкового розпису відбудеться музейна академія, присвячена життєвому шляху й мистецькому доробку воїна УПА, члена ОУН, учасника Кенгірського повстання, художника й етнографа Юрія Ференчука (1923-2014).

Приводом для такої зустрічі стало альбомне видання “Писанки наших бабусь. Зібрання писанок Юрія Ференчука”, куди ввійшло понад 1700 акварельних замальовок Юрія Ференчука за його двадцятилітню пошукову працю.

... Читати далі »

Переглядів: 304 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2017

З нагоди свята Міжнародного дня музеїв у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського й Музеї писанкового розпису упродовж чотирьох днів (18-21 травня) відбудеться низка різноманітних заходів.

 

Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського
18 травня
До Всесвітнього дня вишиванки:
– виставка зразків вишиття кінця ХІХ – початку ХХ століття – з фондів Національного музею, 15.00-17.00.
– майстер-клас з рід ... Читати далі »

Переглядів: 341 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2017

Гостей конференції зустрічав духовий оркестр учнів Пуківської ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом Любомира Левківа. В фойє районного будинку культури було представлено тематичні експозиції музею «Підпільна штаб-квартира Романа Шухевича» с. Княгиничі, регіонального історико-краєзнавчого музею «Опілля» та музею «Визвольних змагань» с. Жовчів. Також, відділом освіти райдержадміністрації були представлені роботи проекту «Вишиване Опілля».

Конференція розпочалася прологом «Вічна слава в китягах калини», який виконали працівн ... Читати далі »

Переглядів: 300 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2017

Таку назву носить створена працівниками відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка книжково-ілюстративна виставка-персоналія, приурочена до 200-річчя від дня народження М. І. Костомарова (1817-1885), людини непересічної долі, величезної культури й освіченості, українського історика, письменника, публіциста, етнографа, фольклориста, життя якого найтіснішим чином було пов’язане з Україною.

Микола Іванович Костомаров належить до найвидатніших учених середини ХІХ століття й до засновників Кирило-Мефодіївського братства, з якого ... Читати далі »

Переглядів: 352 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2017

Теплими травневими днями, коли вся природа буяє і квітує, музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв. Фахівці відділу літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка з нагоди цієї дати розгорнули книжкову виставку-екскурс «Музейне розмаїття».

Музей - це скарбниця людської пам'яті, яка століттями зберігає, підтримує і розвиває правдивий портрет вікової мудрості.

... Читати далі »

Переглядів: 322 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2017

Для більшості з нас дитинство – це найщасливіший період у житті. Дитячі спогади залишаються з нами на все життя і великою мірою впливають на нашу подальшу долю. А яким же було дитинство в наших предків? Чи легко жилося дітям у старому Станиславові? Багато проблем, пов’язаних з дітьми, залишаються незмінними протягом століть, але певні нюанси з життя маленьких мешканців міста могли б шокувати наших сучасників.

 

Після пологів – на бал
У ХІХ ст. більшість жінок з вищих щаблів суспільства не була надто х ... Читати далі »

Переглядів: 453 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2017

Пропонуємо дізнатися про найважливіші події в історії нашого міста, які сталися у 1898 році.

1898 У церквах, костелах, синагогах відбулись урочисті молебні та пройшли святкові процесії з нагоди 50-річчя перебування на престолі цісаря Франца Йосифа I.

1898 На початку вулиці Голуховського (Чорновола) звели будинок на замовлення Ісаака Гольдфельда – власни ... Читати далі »

Переглядів: 311 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2017

Сьогодні у рамках програми "Івано-Франківськ – місто героїв" відкрили чергову меморіальну дошку відомому мистецтвознавцю Вікторові Мельнику.
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків відзначив, що у місті уже відкрито понад 70 меморіальних дощок відомим іванофранківцям, які доклалися до того, щоб місто було справді українським і духовним.

"Сьогодні відкриваємо дошку пану Вікторові Мельнику, завдяки якому вдалося зберегти багато сакральних пам'яток Галичини".

... Читати далі »

Переглядів: 298 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2017

У середу, 17 травня, понад 50 дітей із Середньомайданської, Гаврилівської і Парищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Ліснотарновицького НВК під керівництвом вчителів Богдана Кінаша, Анатолія Романюка, Дарії Яремчук, Івана Приймака, Івана Пинчука, Миколи Лавришина вшанували пам'ять командира 4-ї ВО "Говерля" Миколи Твердохліба (псевдо "Грім") та його дружини, які прийняли останній смертний бій у криївці на схилах гори Березовачка, що знаходиться між населеними пунктами Максимець і Бистриця.

До них доєдналися представники партії "ВОЛЯ", які одним із сво ... Читати далі »

Переглядів: 303 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2017

Щороку 18 травня у світі відзначають Міжнародний день музеїв. У Івано-Франківську працює анатомічний музей.

На площі Шептицького в морфологічному корпусі Івано-Франківського медуніверситету розташований найбільший анатомічний музей України. Екскурсію "Репортеру" провів ініціатор його створення, доцент кафедри анатомії людини Омелян Юрах.

Над входом ... Читати далі »

Переглядів: 369 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2017

17 травня 2017 р. в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбудеться пленум Правління ІФОО НСКУ.

На порядку денному планується розгляд питань:

1. Про завдання ОО НСКУ щодо виконання рішень VI з'їзду Національної спілки краєзнавців України;

< ... Читати далі »

Переглядів: 373 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024