Середа, 17.04.2024, 01:25:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Травень » 15

У неділю, 14 травня 2017 року, пішов з життя один з керівників повстання в Норильских таборах 1953 року, фотограф-поетист, «український Ганді» Євген Степанович Грицяк.

Про це головному редактору «Дня» Ларисі Івшиній повідомив режисер, автор циклу фільмів «Загадка Норильського повстання» Михайло Ткачук, інформує "День".

... Читати далі »

Переглядів: 381 | Долучив: Dnister | Дата: 15.05.2017

Попри несприятливу погоду у неділю, 14 травня, оновлену екскурсію " Старе місто" відвідало чимало охочих калушан. Усім присутнім організатори вручили інформаційні буклети з доповненим варіантом екскурсії "Старе місто", інформують"Вікна".

Як і обіцяли організатори, було створено розширений варіант екскурсії центральною частиною Калуша. За словами Богдана Яневича, колись під час екскурсії було 19 об'єктів та зупинок, то зараз їх є близько сорока. Маршрут, як і раніше, пролягає центральною частиною міста: краєзнавчий музей, музей "Калуська в&# ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Долучив: Dnister | Дата: 15.05.2017

15 травня, у Коломиї відбудуться урочистості з нагоди 160-річчя відомого українського письменника, доктора права, адвоката, державного громадсько-політичного та культурно-освітнього діяча Андрія Чайковського.

О 14.00 в Палаці культури “Народний дім” відбудеться урочиста академія.

О 15.30 у Національному музеї народ ... Читати далі »

Переглядів: 335 | Долучив: Dnister | Дата: 15.05.2017

І в дощ, і в спеку щовихідних з міської вежі Коломиї лунає мелодія відомого коломийського вальсу “Понад Прутом моя Коломия” (текст Михайла Хромея, музика – Дмитра Циганкова).

І так щовихідних і у святкові дні о 12:00 і 18:00, повідомляє прес-служба міськради.

У вихідні, що минули, цю композицію подарував коломиянам і гостям міста наш краянин ... Читати далі »

Переглядів: 359 | Долучив: Dnister | Дата: 15.05.2017

В Івано-Франківську відомий художник і митець Роман Бончук завершує роботу над новим муралом.

Як писала Фіртка, на початку травня Роман Бончук взявся "відновити" знесену на вул. Бельведерській історичну кам'яницю.

Художник із колегами митцями відтворив на будинку по вул Бельведерська, 39, що знаходиться в 10-ти метрах від зруйнованої історичної ... Читати далі »

Переглядів: 314 | Долучив: Dnister | Дата: 15.05.2017

У Івано-Франківську створили унікальний історично-мистецький кінопроект “МОЄ МІСТО. 100 РОКІВ НА ЕКРАНІ”. Документальна кінохроніка Станиславова, Станіслава та Івано-Франківська 1917 - 2017 років.

З численного віднайденого матеріалу змонтовано німий 45 хвилинний фільм у котрому відібрано найзнаковіші моменти життя міста.

Сценарій написав відомий м ... Читати далі »

Переглядів: 339 | Долучив: Dnister | Дата: 15.05.2017

21 травня заплановано розпочати черговий, вже шостий за ліком, сезон безкоштовних екскурсій Івано-Франківськом.

Проведення циклу безкоштовних екскурсій впродовж травня-серпня для жителів і гостей міста було започатковано управлінням зовнішніх економічних зв’язків і туризму облдержадміністрації у 2012 році з нагоди відзначення 350-річчя Івано-Франківська.

... Читати далі »

Переглядів: 340 | Долучив: Dnister | Дата: 15.05.2017

27 травня 2017 р. о 15 год. у Центральній бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка у місті Калуш відбудеться презентація книги «Калуш на старій поштівці та фотографії» (ведучий заходу член НСКУ Олег Малярчук), присвячена святкуванню 580-річчя першій письмовій згадці про Калуш. Автори філокартичного альбому: Олексій Оніщук, Ігор Ільницький, Олег Малярчук, Іван Тимів.

Переглядів: 344 | Долучив: Dnister | Дата: 15.05.2017

26 травня 2017 р. о 16 год. у Центральній бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка у місті Калуш відбудеться презентація наукового збірника «Калуські історичні студії» (упорядник член НСКУ Іван Тимів), присвячена святкуванню 580-річчя першій письмовій згадці про Калуш.

Переглядів: 389 | Долучив: Dnister | Дата: 15.05.2017

У Печеніжині, містечку, де народився Олекса Дов­буш, від початку 70-х років минулого століття діє історико-краєзнавчий музей славетного опришка. Розташований він у самому центрі в орендованому приміщенні. Через це його не раз доводилося відстоювати перед заповзятливими підприємцями, які на приміщення “клали око”.

А взагалі в ідеалі музей потребує окремої споруди, найвдалішим місцем для якої може слугувати пагорб під лісом при в’їзді до селища, де тепер стоїть пам’ятник Олексі Довбушу. Таке бачення в завідувача музею Івана Котіва й наукової працівниці ... Читати далі »

Переглядів: 498 | Долучив: Dnister | Дата: 15.05.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024