П`ятниця, 26.04.2024, 17:36:45

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Червень » 24

На цій поштівці видавничого дому «Вайденфельд і брат» важко виокремити головний об’єкт – напевно, фотограф просто хотів показати перспективу вулиці Пелеша (Академіка Гнатюка). Ближчим до нас є будинок праворуч, № 10. Його історію можна викласти одним реченням: побудований наприкінці ХІХ століття у стилі класицистичного модерну, нині використовується як житловий.

Перенесемось на протилежний бік вулиці. Ближча одноповерхова будівля має номер 11, двоповерхівка – 13. Під час перепису 1890-го цих споруд ще не було, а в 1904 році вони вже стояли й належал ... Читати далі »

Переглядів: 336 | Долучив: Dnister | Дата: 24.06.2017

Щоб об’єкт став «туристичною Меккою», він має відповідати як мінімум двом критеріям – бути мальовничим і мати давню історію або цікаві легенди. Скелі Довбуша, що біля села Бубнище, поєднують це ідеально: від краєвидів перехоплює подих, а переказів і байок вистачить на цілу збірку.

 

З Болехова до колиби

... Читати далі »

Переглядів: 388 | Долучив: Dnister | Дата: 24.06.2017

Наступного року виповнюється 210 років дзвонарства в Україні. Цю дату у Калуші планують відзначати. Й уже — готуються заздалегідь.

Головний спеціаліст з розвитку туризму управління економіки Калуської міськради Віктор Павлів каже:

"Я зустрічався із міським головою. Одним із варіантів відзначення може бути вставлення пам’ятника дзвону. Можливо ... Читати далі »

Переглядів: 349 | Долучив: Dnister | Дата: 23.06.2017

У Калуші віднайшли цінні історичні документи, які стосуються родини знаменитих дзвонарів Фельчинських та видатного історика Михайла Грушевського. Так, згідно записів у метричній книзі, Казимир Фельчинський одружувався двічі, тож, існують дві лінії його родоводу. А Михайло Грушевський став хресним батьком калушанина Олександра Микласевича. Днями документи з Калуського відділу ДРАЦС передали до музею дзвонів.

У кабінеті начальника Калуського відділу ДРАЦС Ірини Очкур на столі — розгорнуті просто велетенські метричні книги. Каже: саме з упорядкування цих книг і почалася вся і ... Читати далі »

Переглядів: 390 | Долучив: Dnister | Дата: 23.06.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024