Вівторок, 19.03.2024, 06:06:07

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Січень » 08

Наприкінці 2017 р. у львівському релігійному видавництві «Покрова» побачила світ книга «Старі Кути зачарованої Гуцульщини», робота над якою тривала понад шість років (Сенюк М. Старі Кути зачарованої Гуцульщини. ― Львів: Покрова, 2017. ― 752 с.).

Її авторка ― Марія Сенюк ― тривалий час ретельно збирала матеріал, дотичний до найрізноманітніших аспектів історії, життя й побуту Старих Кут та його мешканців. Варто зазначити, що про Старі Кути, Косівщину та Гуцульщину загалом існує чимала кількість праць. Однак частина з них іншомовні, написані наприкінці ХІХ & ... Читати далі »

Переглядів: 352 | Долучив: Dnister | Дата: 08.01.2018

На зламі ХІХ і ХХ ст. у Галичині дуже відомою була родина Іммердауерів, яка володіла земельними наділами, ошатними будівлями та іншими маєтками. Незважаючи на такий респектабельний фасад, історія цієї родини приховувала деякі неприємні таємниці.
Голова сім’ї Лейзор Іммердауер почав свою кар’єру з торгівлі тютюном, продавав також дріжджі. В 1860-х рр. він спорудив у Станиславові млин на тому місці, де зараз п’ятиповерховий будинок по вул. Грушевського, 22. Іммердауер був людиною дуже багатою – володів не лише млином, а й нерухомістю у Львові й Винниках, де народився. Родині Іммердауерів належали також велика будівля в Станиславові по сучасній вул ... Читати далі »

Переглядів: 328 | Долучив: Dnister | Дата: 08.01.2018

Незважаючи на Різдвяні свята, калуські активісти продовжували досліджувати відвал грунту в сквері між вулицями Ковжуна та Костельної.

Василь Фіцак, Віктор Чернега та Віктор Павлів зайнялись пошуками кераміки у відвалі грунту в сквері між вулицями Ковжуна та Костельної. Було знайдено 101 предмет, інформують "Вікна".

Зокрема, 73 фрагменти різного розм ... Читати далі »

Переглядів: 279 | Долучив: Dnister | Дата: 08.01.2018

У сучасному Івано-Франківську нерідко спалахують скандали, пов'язані з вивісками. Часом вони не відповідають вимогам, бувають надто крикливими й навіть із граматичними помилками. Сто років тому проблем з ними теж вистачало.

Так, у місті велися безкінечні суперечки щодо мови, якою купці повинні були писати назву свого магазину й повідомляти про свої послуги, пише ЗК.

... Читати далі »

Переглядів: 311 | Долучив: Dnister | Дата: 08.01.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024