Вівторок, 19.03.2024, 04:29:49

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Січень » 29

Понад 50 історій найцікавіших зібрав у книгу «Нереабілітована пам’ять» доктор історичних наук Сергій Адамович.

У четвер, 1 лютого, в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка о 16 год відбудеться презентація книги «Нереабілітована пам’ять». Це результат праці, яку вже два роки робить «Поступовий гурт прикарпатців».

... Читати далі »

Переглядів: 295 | Долучив: Dnister | Дата: 29.01.2018

В церкві Різдва Христового — пам'ятці архітектури національного значення майстри наполегливо постаралися до Різдвяних свят над створенням унікального іконостасу. Вівтарна перегородка вражає величністю та кольоровою мозаїкою.
Декан Галиький УГКЦ о.Ігор Броновський розповів, що церкву реставрують вже впродовж кількох років. За цей час завівтарну частину прикрасили мозаїкою у візантійському стилі.

Майже місяць майстри викладали камінчики в мозаїку, використавши у своїх роботах окрім інших матеріалів особливий зелений біблійний камінь – онікс, який спеціально ... Читати далі »

Переглядів: 387 | Долучив: Dnister | Дата: 29.01.2018

Цьогоріч серед важливих історичних подій для Галича було відзначення 650-річчя з часу надання місту Магдебурзького права, яке воно отримало у 1367 році. Проте це не єдина дата, на якій сходяться історики. Адже у підготовці до написання цієї статті ми зустрічали і більш ранні дати як 1337 чи 1351 рр. і трохи пізніші, до прикладу - 1374 р. чи навіть 1437р. Це усе засвідчує, що історія нового Галича, який постав над Дністром як і в цілому історія Галичини ХІV – ХVІ століть вивчена недостатньо.
Галич, центр якого тоді перемістився із Крилоської гори до пристані над головною галицькою рікою став центром Галицької землі у складі Руського воєводства. Зрозуміло, що коли Магдебурзьке право отримували значно менші чи менш важливі у політичному чи економічному плані поселення, то Галич тоді не міг ... Читати далі »

Переглядів: 356 | Долучив: Dnister | Дата: 29.01.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024