Вівторок, 19.03.2024, 08:48:04

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Січень » 22

Рада Івано-Франківської міської організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури ухвалила рішення про встановлення анотаційної дошки на будинку міської поліклініки №5 полковому лікареві УСС-УГА, хорунжому Богданові Кисілевському. Це рішення підтримали члени ради обласної організації товариства. Після цього з клопотанням звернулися до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа. 10 січня 2018 р. за сприяння очільника міста відкрили пам’ятну дошку полковому лікареві УСС-УГА Б. Кисілевському.

За архівними даними, з 1926 по 1942 р. Богдан ... Читати далі »

Переглядів: 417 | Долучив: Dnister | Дата: 22.01.2018

Впродовж багатьох років, запрошуючи гостей на великі свята чи громадські фестини до Братишева Тлумацького району, організатори урочистостей додавали зазвичай чотири магічних слова: «Буде наш Михайло Головатий». Тож коли у травні 2016-го він – уродженець Братишева – відійшов у вічність, село ніби втратило свою ідентичність. Однак на сьогодні це гірке відчуття відступило.

Односельці з теплотою готуються відзначити 22 січня 75-ті роковини від дня народження свого іменитого земляка – українського краєзнавця, дослідника історії Станиславова Михайла Голов ... Читати далі »

Переглядів: 536 | Долучив: Dnister | Дата: 22.01.2018

Водоканал у Рогатині є місцем масових єврейських поховань внаслідок операції у червні 1943 року. Саме тут понад 30 років тому під час будівельних робіт були знайдені людські залишки.

Колишній керівник комунального підприємства Іван Семенька розповів активістам збереження історичної пам'яті, що масове поховання було знайдене під час значних будівельних робіт у 1982-1983 роках, коли на задній частині ділянки тривали земляні роботи для встановлення фундаментів будівель і теплиць, йдеться на сайті проекту «Єврейська спадщина Рогатина» Jewish Headstone Recovery Projec ... Читати далі »

Переглядів: 359 | Долучив: Dnister | Дата: 22.01.2018

Як повідомляли «Вікна», колекція майбутнього калуського музею дзвонарства поповнилася унікальним експонатом. Дзвін, датований 1741-м роком, привезли до Калуша представники парафії Української греко-католицької церкви села Ріпинці Бучацького району Тернопільщині.

Наприкінці минулого року Калуська міська рада на звернення депутата Віктора Павліва виділила музейно-виставковому центру для придбання дзвону у церкви Покрови Пресвятої Богородиці села Ріпинці 15 тис. гривень. Вага дзвону — близько 60 кг, інформуть "Вікна".

... Читати далі »

Переглядів: 305 | Долучив: Dnister | Дата: 22.01.2018

Колекція майбутнього калуського музею дзвонарства поповнилася унікальним експонатом. Дзвін, датований 1741-м роком, наприкінці минулого тижня привезли до Калуша представники парафії Української греко-католицької церкви села Ріпинці Бучацького району Тернопільщині.

Наприкінці минулого року Калуська міська рада на звернення депутата Віктора Павліва виділила музейно-виставковому центру для придбання дзвону у церкви Покрови Пресвятої Богородиці села Ріпинці 15 тис. гривень. Вага дзвону — близько 60 кг. Спочатку вважалося, що він вилитий у ХІХ столітті, однак, як з’ясувал ... Читати далі »

Переглядів: 331 | Долучив: Dnister | Дата: 22.01.2018

У цьому році виповнюється 210 років з часу, коли до Калуша приїхав Міхал Фельчинський,який у 1808 році започаткував фірму з відливання дзвонів, що працювала майже півтора століття.

З цієї нагоди планується видати буклет або невелику брошуру, у якій буде описана історія родини Фельчинських. Також цього року може побачити світ каталог дзвонів, які вже досліджені в Калуському районі. Про такі плани повідомив«Вікнам» Василь Фіцак.

... Читати далі »

Переглядів: 349 | Долучив: Dnister | Дата: 22.01.2018

В Івано-Франківську реалізовується масштабна Програма збереження історичної спадщини міста від Фонду Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ".

Вже відреставровано кілька унікальних старовинних дверей в кам'яницях центральної частини міста.
Але роботи ще дуже багато. Адже роками влада не лише не відновлювала автентику, але й не звертала уваги на її нищення. 
Десятки автентичних две ... Читати далі »

Переглядів: 307 | Долучив: Dnister | Дата: 22.01.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024