Вівторок, 19.03.2024, 11:09:15

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Січень » 04

Фортечний мур у Франківську промили струменем води. Про це “Репортеру” повідомили небайдужі мешканці міста. Начальник відділу охорони культурної спадщини Володимир Ідак пояснює, що це тривають реставраційні роботи.

Віктор Шевлюк, директор фортечної галереї “Бастіон” розповів “Репортеру, що вони звернули увагу міської влади на сумнівні роботи. Але там відповіли, що все відбувається під контролем департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини міськради.

... Читати далі »

Переглядів: 338 | Долучив: Dnister | Дата: 04.01.2018

У кримінальному світі міжвоєнного Станиславова були персонажі, які спеціалізувалися на зборі інформації, необхідної для пограбування. Дехто використовував цінні дані особисто, інші передавали їх безпосереднім виконавцям злочину за певний відсоток від награбованого.

Одним з найвідоміших інформаторів був Зиґмунт Гірш, який вдало маскував свою злочинну діяльність роботою кравця. Він не лише повідомляв злодіям, що, де і як можна вкрасти, а й поселяв у себе грабіжників, які прибули з околиць до міста «на гастролі». Інший збирач інформації, Тадеуш Йоняк, був більш «е ... Читати далі »

Переглядів: 330 | Долучив: Dnister | Дата: 04.01.2018

Зимові свята для сучасних іванофранківців – це довгоочікуваний період відпочинку, веселощів, подарунків і смачної їжі. Нашим предкам щастило ще більше, адже в Станиславові початку ХХ ст. було аж три новорічних свята. Поляки святкували новорічну чи «cильвестрову» ніч з 31 грудня на 1 січня, українці – у ніч на 14 січня, через що цей день у місті називали «руським Новим роком». Єврейська громада мала своє свято, яке зазвичай припадало на початок осені.

 

Передсвяткова метушня
Передсвят ... Читати далі »

Переглядів: 409 | Долучив: Dnister | Дата: 04.01.2018

Франківський художник та журналіст ігор Роп`яник на своїй сторінці у Фейсбук запропонував видати спільними зусиллями книжку про Івано-Франківськ на основі зібраних спогадів про цікаві історії та реальних людей'.

"Поки ми є, поки пам'ятаємо... Адже все, що відбувається зараз, чим живемо ми тепер, – воно й так вже осіло на жорстких дисках, в архівах наших комп'ютерів, соцмереж, інтернету. Бери і видобувай. А ось те, що було 40-50 і більше років тому, – лиш в пам'яті тих, хто доживає вік. Не втратити б..." – написав Ігор Роп'яник. ... Читати далі »

Переглядів: 305 | Долучив: Dnister | Дата: 04.01.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024