П`ятниця, 19.04.2024, 20:32:28

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Січень » 19

У відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка функціонує виставка-пам'ять відомому краєзнавцю, громадсько-культурному діячеві, лауреатові обласної пам’яткознавчої премії ім. І. Вагилевича, краєзнавчої премії ім. В. Полєка та міської І. Франка, почесному краєзнавцеві України – Михайлу Головатому.

Народився він в с. Братишеві Тлумацького району. Дитинство та молодість провів у Росії, у Томській області, куди була депортована його сім'я за допомогу УПА.

... Читати далі »

Переглядів: 335 | Долучив: Dnister | Дата: 19.01.2018

В Івано-Франківську представили книжки «Два Царства» і «Пастир Добрий»Представлення книжок — спогадів блаженного священномученика єпископа Станиславівського УГКЦ Григорія Хомишина «Два Царства», яка побачила світ минулого року і стала чи не найрезонанснішим виданням Прикарпаття, та епістолярної спадщини багатолітнього чільника Станиславівської духовної семінарії і правої руки владики о. Авксентія Бойчука «Пастир Добрий», яка прийшла до читачів уже цього року, могло і не бути. Бо, зі слів упорядника видань о. Ігоря Пелехатого, напередодні презентації в Івано-Франківськ ... Читати далі »

Переглядів: 548 | Долучив: Dnister | Дата: 19.01.2018

17 січня 2018 р. Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України спільно з Івано-Франківським обласним державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді та Івано-Франківською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І.Франка був організований і проведений творчий вечір та презентація книги віршів «Свій слід я піснею залишу на землі» поета, композитора, співака, члена Національної спілки краєзнавців України, завідувача Ворохтянського навчально-тренувального центру ОДЦТКУМ Володимира Паньківа.

Ведучою заходу була Любов К ... Читати далі »

Переглядів: 429 | Долучив: Dnister | Дата: 19.01.2018

Традиційно у переддень Водохреща, на другий Святий вечір, громадськість Тлумаччини збирається біля пам’ятного знаку безневинно страченим Борцям за волю України для вшанування пам’яті невинно убієнних вояків УПА Степана Мандзюка та Володимира Кріля.

У четвер, 18 січня, вклонитись світлій пам’яті тим, хто пішов з життя мученицькою смертю, прийшли керівництво району та міської ОТГ, духовенство, представники політичних партій та громадських організацій, працівники державних установ, школярі, студенти, та усі небайдужі жителі міста Тлумач. ... Читати далі »

Переглядів: 331 | Долучив: Dnister | Дата: 19.01.2018

Гімназисти опитали місцевих жителів та підготували кошторис упорядкування єврейського цвинтаря, але поки що цю ідею реалізувати їм не вдалось.

Про це розповіла Ольга Дороніна, заступник директора Калуської гімназії імені Дмитра Бахматюка, передають “Вікна”. Така ідея для гімназистів є дуже особливою, адже цвинтар розташований біля гімназії і є обличчям міста.

... Читати далі »

Переглядів: 355 | Долучив: Dnister | Дата: 19.01.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024