Вівторок, 19.03.2024, 12:19:11

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Січень » 19 » Культовий містознавець Михайло Головатий: до 75-річчя від дня народження
22:47:13
Культовий містознавець Михайло Головатий: до 75-річчя від дня народження

У відділі краєзнавчої літератури Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка функціонує виставка-пам'ять відомому краєзнавцю, громадсько-культурному діячеві, лауреатові обласної пам’яткознавчої премії ім. І. Вагилевича, краєзнавчої премії ім. В. Полєка та міської І. Франка, почесному краєзнавцеві України – Михайлу Головатому.

Народився він в с. Братишеві Тлумацького району. Дитинство та молодість провів у Росії, у Томській області, куди була депортована його сім'я за допомогу УПА.

Михайло Головатий з 2003 р. працював у науково-редакційному відділі „Звід пам'яток історії та культури України. Івано-Франківська область". Почесний працівник туризму України, заслужений працівник культури України, член Національної спілки краєзнавців України, організації Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, історико-краєзнавчого об'єднання „Моє місто", незмінний ведучий популярної телепередачі "Вулиця".

Його перу належать книжки «Етюди старого Станислава» (2007) та «200 вулиць Івано-Франківська» (2010). Крім того, Михайло Іванович доклав свою руку до понад десятка інших історичних книг та більше 200 наукових публікацій. Сфера його захоплень - історія нашого міста, був найкращим знавець історичної забудови м. Івано-Франківська.

Смерть Михайла Івановича Головатого є великою втратою для Івано-Франківська та його історії, але він навічно залишиться жити у пам'яті глядачів програми «Вулиця», читачів його книжок і всіх тих, хто знав його за життя.

Докладніше дізнатись про життєвий шлях краєзнавця, його творчі здобутки та праці ви зможете, відвідавши виставку-пам'ять, що діє у відділі краєзнавчої літератури „Культовий містознавець Михайло Головатий: до 75-річчя від дня народження".


Переглядів: 330 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024