П`ятниця, 26.04.2024, 11:11:35

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Липень » 17 » Бойківське cвято
12:55:52
Бойківське cвято
Рожнятівщина - край незрівняних незруйнованих ландшафтів, вічнозелених смерекових лісів, швидкоплинних річок, де земля скупана гірською прохолодою світанків та заворожена красою нестримних потоків. Саме тут два дні поспіль проходив IV відкритий  обласний фольклорний фестиваль бойків  «Бойко- фест», який є провідним фестивалем унікального українського етносу – західних бойків Івано-Франківської області.
Розпочався фестиваль з науково-практичної конференції 13 липня 2012 року під назвою «Історико-культурна спадщина Рожнятівщини як складова частина Бойківщини: минуле та перспективи розвитку». Перед початком робочої частини конференції науковці та гості мали змогу відвідати краєзнавчий музей с. Цінева, а журналіст, етнограф Н. Кляшторна презентувала свій сайт «БОЙКОСВІТ» який присвячений виключно бойківському етносу. Після чого робота конференції розпочалась з вітання голови РДА М. Філіповича тa голови райради А. Диріва. В роботі конференції прийняло участь біля 24 науковців, краєзнавців, етнографів з Франківщини та Львівської області. Завершивши роботу конференції в с. Рівня на Ватряному  полі (відпочинковий комплекс "Михайлова Колиба") відбулось урочисте запалення бойківської ватри «Хай бойківська ватра палає».
Продовжився фестиваль 15 липня 2012 року. Розпочався захід в смт. Рожнятів, де спільно представники влади, гості та творчі колективи під супроводом оркестру РНД здійснили парадну ходу до основного місця святкування  під час якої відбулось покладання квітів учнями Рожнятівської ЗОШ І-ІІІ ст. до пам’ятних місць Рожнятова. Гості фестивалю мали змогу насолодитись автентичною піснею унікального українського етносу  західних бойків. Було організовано широке представлення ексклюзивних виробів декоративно-прикладного, народно-вжиткового мистецтва і ремесел місцевих умільців. Приємні хвилини насолоди етнічною музикою та танцем  дарували гостям  фестивалю учасники з різних областей України та району.  
Гості та учасники фестивалю мали можливість прийняти участь в різноманітних забавах і конкурсах, скуштувати традиційної  бойківської кухні, яка була представлена кожною сільською та селищною радою, а наймолодші учасники розважались на дитячих атракціонах. Під час святкування розпалили  традиційну ватру. В ніч з неділі на понеділок молодь веселилась на нічній забаві за участю відомих та популярних виконавців. Завершенням цих гулянь звучав гучний феєрверк. На святі панувала радісна та доброзичлива атмосфера. 

Переглядів: 769 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024