Четвер, 28.03.2024, 18:57:15

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Липень » 30
У с. Поточище відбулися святкування з нагоди 110-річчя від дня народження начальника штабу Карпатської Січі, українського військового діяча Михайла Колодзінського. В урочистостях взяли участь: перший заступник голови районної державної адміністрації Марія Чупрун, заступник голови районної ради Юрій Лахман, міський голова м. Городенки Роман Осадчук, депутат Івано-Франківської обласної ради Богдан Гдичинський. Розпочалися урочистості з богослужіння в церкві села та вічем біля пам’ятника М.Колодзінського.
Перший заступник голови райдержадміністрації Марія Чупрун виступаючи перед присутніми зазначила, що постать начальника штабу Карпатської січі, українського військового діяча, автора української військової доктрини, є однією з найвизначніших в українській історії минулого століття поряд із Степаном Бандерою, Євгеном Коновальцем та Романом Шухевичом. Саме ... Читати далі »
Переглядів: 559 | Долучив: Dnister | Дата: 30.07.2012

Працівники культури зібрали і передали понад 5 тис грн. на реставрацію дерев’яної скульптури «Розп’яття Ісуса Христа», яке знаходиться у церкві Святого духа в Рогатині, що на Прикарпатті.
Про це повідомив директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега.
«Працівники управління культури облдержадміністрації зібрали понад 5 тис грн. для реставрації скульптури «Розп’яття», яка знаходиться в Церкві Святого духа в Рогатині»,- повідомив Михайло Дейнега.
За його словами, ініціатива збору коштів на реставрацію пам’яток культури належить начальнику управління культури ОДА Володимиру Федораку. Він особисто пожертвував на реставрацію «Розп’яття» значну суму власних коштів.
Раніше ... Читати далі »
Переглядів: 580 | Долучив: Dnister | Дата: 30.07.2012

У селі Середній Березів Косівського району місцеві селяни знайшли закопаний ще в часи Другої світової війни дзвін, що пролежав у землі 70 років.
— Дзвін потрапив у землю приблизно у 1942-1943 роках, — каже директор місцевої школи Василь Ігнатюк. — Радісна звістка, яку першим розповів місцевий священик отець Микола Мединський,  миттю облетіла село. Доля дзвонів церкви Успіня Пресвятої Богородиці цікава і трагічна. Їх було чотири. Найбільший дзвін був вилитий у 1902 році у місті Калуші, де була відома на всю Європу майстерня братів Фельчинських. Про це свідчить відповідний напис. Через 9 років люди придбали до місцевого храму ще один, так званий середній дзвін. Згодом ще два, які назвали «паровиками», бо придбали їх парою за гроші двох сільських дівчат, які пряли нитки на верети та продавали їх.
Переглядів: 584 | Долучив: Dnister | Дата: 30.07.2012

У березні 2012 року Долинська міська рада оголосила конкурс на кращий ескізний проект пам’ятника подружжю Антоновичів.
20 липня відбувся конкурс, до участі в якому переміг проект Юліана Квасниці та Ярослава Юзьківа.
"Минулого року, в січні місяці, наше місто з робочим візитом відвідав виконавчий директор Благодійної Фундації Тетяни та Омеляна Антоновичів пан Ігор Воєвідка з дружиною, підчас якого спільно з директором краєзнавчого музею „Бойківщина” Тетяною Сенів ми обговорювали можливості подальшої співпраці, а також відзначення важливої події – 100-річчя від Дня народження Омеляна Антоновича в 2014 році. Одним із ключових моментів відзначення цієї дати є вшанування Омеляна та його дружини Тетяни, яка також вагомо приклалась до розвитку Фундації, українського краєзнавства, повстанської бороть ... Читати далі »
Переглядів: 517 | Долучив: Dnister | Дата: 30.07.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024