П`ятниця, 29.03.2024, 10:40:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Липень » 03
Слобода, дослівно поселення вільних людей, сьогодні є межівним селом на південному заході Коломийщини. Звідси, від правого берега Пруту, уже починаються справжні верховинські плаї, полонини та кичери. Найвища вершина Варатик, висота якої сягає 776 метрів над рівнем моря, вкрита чистими буковими лісами. В сусідній Марківці цей хребет називають у множині Варатики (можливо, з латинської varacio – закрут, зиґзаґ). Ще раніше його охрестили «Золотою горою». Мабуть, через те що десь там Довбуш навічно сховав панське золото?
Як би там не було, але ще яких сто літ тому ці терени повсюдно йменували галицькою Пенсильванією, новою гуцульською Каліфорнією, карпатським Баку. І все це завдяки покладам та видобутку слобідського нафтосирцю.
Очевидно, ще з незапам’ятних часів місцеві мешканці знали про цілющі ... Читати далі »
Переглядів: 750 | Долучив: Dnister | Дата: 03.07.2012

У приміщенні візит-центру Карпатського національного природного парку за участі представника головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації відбулася презентація атласа-путівника «Яремчанщина туристична та заповідна». Це видання екологічно-туристичного спрямування, в якому окрім інформації про Карпатський національний природний парк описуються сусідні території природно-заповідного фонду - природний заповідник «Ґорґани» і Карпатський біосферний заповідник, акцентується увага на різниці між ними і звичайними лісовими територіями. Надається інформація про ступінь їх заповідності та можливості мандрівок ними.
Видання має вигляд атласу, в якому туристична складова відображається у вигляді туристичної карти регіону з сіткою GPS з показом меж природоохоронних територій, а в описовій частині подаєт ... Читати далі »
Переглядів: 486 | Долучив: Dnister | Дата: 03.07.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024