П`ятниця, 19.04.2024, 08:27:59

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Травень » 7 » До 580-річчя Калуша відновлять екскурсію «Старе місто»
19:07:32
До 580-річчя Калуша відновлять екскурсію «Старе місто»

Організатори обіцяють, що екскурсії в порівнянні з минулорічними будуть доповнені та запрошують всіх на розширений варіант екскурсії центральною частиною Калуша – «Старе місто».

У 2016 році "Краєзнавчий музей Калущини" та Віктор Павлів ініціювали безплатні екскурсії Калушем, на які приходили від десятка до півсотні калушан. Екскурсоводами були тоді ще директор Музейно-виставкового центру Уляна Паньо та тодішній зберігач фондів музею Артур Єфремов, пише КалушФМ.

Тепер відновити традицію недільних екскурсій Калушем взялися старший науковий співробітник музею "Калуська в'язниця" Богдан Яневич та керівник гуртка Історичного краєзнавства учнівської молоді Олег Відливаний. Також обидвоє чоловіків працюють над облаштуванням приміщень колишнього Центру науково-технічної творчості дітей, юнацтва та молоді, яке міська влада нещодавно передала під музей "Калуська в'язниця".

Щодо екскурсій, то Яневич та Відливаний уже закінчують розробку маршруту «Старе місто», яку будуть готові презентувати калушанам 14 травня.

Екскурсією «Старе місто» деякі містяни вже могли пройтися раніше. Та цього разу ентузіасти-розробники розповідають, що екскурсія буде доповнена та розширена.

За словами Богдана Яневича, якщо колись під час екскурсії було 19 об'єктів та зупинок, то зараз їх буде близько сорока.

Маршрут, як і раніше, пролягатиме центральною частиною міста - Краєзнавчий музей, музей Калуська в'язниця, Народний дім, будівля міської ради, «червоної» школи тощо. До них додадуть ще екскурсійні об'єкти, розташовані на вулицях Бандери, Ковжуна та на площі Героїв.

Також Богдан Яневич та Олег Відливаний готують до друку буклети з доповненим варіантом екскурсії «Старе місто» та планують облаштувати кімнату-ексурсійний центр в приміщенні Музею Калуська в'язниця. Тут хочуть розмістити стенди з усіма екскурсійними маршрутами по місту.

Тож оновлена екскурсія «Старе місто» розпочнеться в неділю 14 травня о 14.00 від музею "Калуська в'язниця" (будівлі колишнього Центру науково-технічної творчості дітей, юнацтва та молоді). Екскурсоводом виступить Олег Відливаний.

Згодом цю екскурсію можна буде замовити і в інший час, але тоді вона буде платною.


Переглядів: 350 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024