П`ятниця, 26.04.2024, 17:39:17

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Липень » 12 » Історико-архітектурний план Івано-Франківська творитимуть львів’яни
18:48:30
Історико-архітектурний план Івано-Франківська творитимуть львів’яни
Одним з основних розділів створення Генерального плану міста є історико-архітектурний план міста.  З  початку липня фахівцями Львівського інституту «Укрзахідпроектреставрація» розпочалась безпосередня робота над аналізом історичного середовища і окремих історичних споруд міста Івано-Франківська в створенні історико-архітектурного опорного плану.
Такий документ є узагальненим висновком про історичне середовище, землі історико-культурного призначення, існуючі пам’ятки місцевого значення, пам’ятки національного значення, цінну історичну забудову і її значення та роль для майбутнього планування міста. Цей план аналізує якість і цінність фонової забудови, розмежовує історичні ареали в тому числі археологічні, визначає охоронні зони як окремих пам’яток так і цілих комплексів і кварталів. Буде проведене коректування офіційного реєстру пам’яток архітектури міста Івано-Франківська. На основі опорного плану можлива подальша розбудова планувальної стратегії міста. 
На першому етапі провадяться натурні обстеження і аналіз функційних зон та територій центральної частини міста, на яких розміщена основна кількість історичних споруд. Висновки цих обстежень стануть основою для визначення меж режимних і охоронних зон пам’яток.
В Івано-Франківську є 560 пам’яток архітектури та містобудування та  на жаль,  відсутність чіткого розмежування охоронних зон перешкоджало правильному плануванню і збереженню історичного середовища міста. З створенням опорного плану місто сподівається на можливість втілення  послідовної стратегії розвитку і використанню свого історичного архітектурно- будівельного потенціалу.

Переглядів: 506 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024