Вівторок, 16.04.2024, 23:21:24

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Жовтень » 31 » Кримінал: Листи «нігерійського принца»
19:17:21
Кримінал: Листи «нігерійського принца»

Мабуть, знайдеться небагато людей, які ніколи не чули про «нігерійських принців». Під цією назвою ховаються шахраї, що розповідають в електронних листах про величезну суму грошей, яку начебто хочуть кудись переслати, і за допомогу в цій оборудці обіцяють дуже високу винагороду – пише “Західний кур’єр“,

Проте дива не стається – далі адресатові надходять прохання вислати 200-300 доларів «на оформлення переказу», поштові витрати чи якісь інші дрібні видатки. Коли адресат ловиться на цей гачок, шахраї зникають, і жодної винагороди жертва шахрайства, звичайно, не отримує. Однак «нігерійські принци» нахабно присвоїли собі авторство цієї простої, але дієвої схеми, адже вона була добре відома ще у 1906 році.

Як повідомляла давня преса, в цьому році деякі мешканці Станиславова та інших галицьких міст отримали листи з подібним проханням. Листи надходили від такого собі «А.Р.», який просив незнайомих людей вислати йому скромну суму в кілька сотень корон на адресу його слуги. Сам він начебто перебував у тюрмі, несправедливо засуджений за хибним звинуваченням. Гроші були потрібні для того, щоб викупити із застави валізу, в якій знаходилося, немало-небагато, 800 тис. корон. За допомогу А.Р. обіцяв третину цієї суми. Дивна річ, але сотні галичан нетямилися з радощів і надсилали шахраєві свої заощадження, набуті важкою працею, в надії отримати багатство.

Найрозумнішим виявився львівський торговець худобою Ісаак Шварц, який не захотів користатися з багатства, яке йому не належало, а вирушив з листом від А.Р. просто до поліційного відділку. Після нетривалих пошуків поліцейські відшукали «нігерійського принца», і його кар’єра в Галичині була завершена.
 

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 177 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024