Неділя, 28.04.2024, 07:49:14

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Жовтень » 12

У цьому році вийшли друком нові книги наших колег, співробітників Національного заповідника «Давній Галич» – кандидата історичних наук Тараса Ткачука (у співавторстві) та історика-краєзнавця Івана Драбчука.

Видання «Багатошарове поселення Більшівці (ур. Кути) на Верхньому Подністров'ї» Т.Ткачука, І.Кочкіна, Р. Щодровського – наукове. Це результат багаторічних досліджень авторів, на 248-и сторінках подані рисунки й описи знахідок, виявлених під час археологічних розкопок поселення Більшівці (урочище Кути) в Галицькому районі на Івано-Франківщині. Завдяки археологічним дослідженням науковцям вдалося розширити кордони заліщицької групи трипільської культури до нижньої течії Гнилої Липи, наблизитись до ... Читати далі »

Переглядів: 192 | Долучив: Dnister | Дата: 12.10.2020

Він прожив довге, сповнене випробувань та смертельних небезпек життя, проте це не змінило його характер. Він приймав все, що дарувала йому доля і при цьому залишався витриманою, спокійною людиною. Він подумки завжди залишався з Україною, може вже й не сподіваючись на те, що йому колись випаде доля торкнутись батьківської землі. Але вірив в Україну та залишався відданий їй все своє життя.

Осип Мельникович народився 12 березня 1893 р. в с. Височанці Станиславівського повіту. Один рік у 1905 – 1906 н. р. навчався в Коломийській державній гімназії, відтак став учнем гімназії в Станіславові. Осип мав музичний слух та добрий голос, більше того – знав ноти, відтак майже відразу почав співати в гімназійному хорі.  У 1913 році&nb ... Читати далі »

Переглядів: 228 | Долучив: Dnister | Дата: 12.10.2020

Синагога в Івано-Франківську планують відреставрувати. І то не просто підлатати, а відновити вежі й куполи з зірками Давида на верхівках, які знесли в середині минулого століття.

Так синагога може отримати автентичний вигляд. Але все, як завжди, впирається у гроші, пише Репортер.

Проблем додали дощі

Ремонт синагоги, розташованої на вулиці Страчених, 7, планувався давно, але остаточно спонукали до нього сильні зливи у червні. Тоді підтопило стіни, під стелею поо ... Читати далі »

Переглядів: 168 | Долучив: Dnister | Дата: 12.10.2020

Двері будинку-пам’ятки архітектури на вулиці Незалежності, 11, знаходяться в титульному списку «Програми охорони культурної спадщини на 2019-2021 роки», тож були демонтовані і відправлені  на проведення ремонтно-реставраційних робіт.

Про це “Західному кур’єру” повідомили в Управлінні архітектури, дизайну та містобудівної діяльності.

Попередньо на замовлення Управління архітектури було виготовлено проєктно-кошторисну документацію, яка пройшла експертизу. Угоду укладено з виконавцем ПП Ткачук.

... Читати далі »

Переглядів: 168 | Долучив: Dnister | Дата: 12.10.2020










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024