Неділя, 28.04.2024, 17:35:47

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Жовтень » 10

Австрійська кам’яниця на перехресті сучасних вулиць Франка й Гаркуші відома тим, що обійшлася своєму власникові в суму, яка дорівнювала вартості однієї цигарки.

Втім, легенди будинку пана Райс­лера на цьому не завершуються, пише Репортер.

Франківець Сергій Паньків розповів ще одну історію, пов’язану з цим будинком. У 2000-х роках господар однієї з квартир затіяв ремонт із переплануванням. Оскільки сам був не від того, то найняв бригаду майстрів. Хлопці хвацько взялись за роботу, ламали перестінки, збивали кахлі у ванній.

... Читати далі »

Переглядів: 158 | Долучив: Dnister | Дата: 10.10.2020

Кажуть, що недоліки людини є продовженням її переваг. Наприклад, ощадливість – це загалом позитивна риса характеру, але коли вона надмірна, може стати причиною різних неприємностей – пише “Західний кур’єр“.

Саме так сталося з Леоном Пізяком, мешканцем Скали-Подільської (тепер Тернопільська обл.). Через свою надмірну ощадливість цей добродій у липні 1938 року потрапив до стани­славівської тюрми. Він був уже старшим чоловіком і вигадав небанальний спосіб економити на харчуванні.

Пізяк їздив різними галицькими містами, ходив по рестораціях, а коли надходив час платити за об ... Читати далі »

Переглядів: 164 | Долучив: Dnister | Дата: 10.10.2020

У ХІХ столітті та перших десятиріччях ХХ ст. шлюб значно більше нагадував ділову оборудку, ніж єднання двох люблячих сердець. Проте не всі прислухалися тільки до «розумних» аргументів, дехто обирав собі другу половинку за велінням почуттів. Про це зокрема свідчить шлюбна хроніка нашого міста, яка є цінною для нас ще й тим, що дає нам додаткову інформацію про життя відомих мешканців старого Станиславова – пише “Західний кур’єр“.

Довгий шлях до вівтаря
Сім’ї, які бажали поріднитися, довший час приглядалися одна до одної. Головну роль у цих «оглядинах» відігравало матеріальне становище, важливими були також моральні якості та репутація майбутнього нареченого чи нареченої. Молодим л ... Читати далі »

Переглядів: 170 | Долучив: Dnister | Дата: 10.10.2020

У селі Незвисько Городенківського району, на місці масових поховань Першої світової війни, хочуть зробити збірний військовий цвинтар. Туди будуть перепоховувати останки солдат, які досі знаходять у лісі чи на людських городах.

Це буде перше в області збірне кладовище, пише Репортер.

Роботу мали всі

Минулої суботи, 3 жовтня, з Франківська до Незвиська виїхало кілька автівок з волонтерами, аби розчистити територію, де є військове поховання, та встановит ... Читати далі »

Переглядів: 163 | Долучив: Dnister | Дата: 10.10.2020

Перша акція за самостійність України на Рожнятівщині почалася з вечора пам’яті поета Осипа МОШУРИ в Перегінську.

Про перші віча за самостійність України, які відбувалися в 1988–1989 рр. на Івано-Франківщині, вже чимало написали як історики, краєзнавці, журналісти, так і очевидці тих подій. Літо–осінь 1989 року буквально рвалось мітинговою стихією. Радянська міліція та кагебісти не встигали складати до партійних органів звіти й донесення про численні багатолюдні зібрання, що прокотилися Прикарпаттям.

Часто такі акції підтримували і члени колись підпільної Української Гельсінськ ... Читати далі »

Переглядів: 165 | Долучив: Dnister | Дата: 10.10.2020










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024