П`ятниця, 19.04.2024, 19:08:01

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Архів новин
Головна » 2021 » Лютий » 14 » Кримінальна історія: Щурі-вбивці
19:55:39
Кримінальна історія: Щурі-вбивці

У романі відомого американського письменника Джеймса Гедлі Чейза «Щурі Баррета» банда гангстерів використовувала щурів для того, щоб звести рахунки зі своїми ворогами – пише “Західний кур’єр”.
Випадки з життя свідчать, що письменник зовсім не перебільшив небезпеку, яку несуть ці підступні тварини. Про це зокрема свідчить випадок, який стався з 19-річним Максом Гофманом, помічником кравця зі Станиславова, у липні 1937 року. Юнак втратив роботу, а тому особливо радо прийняв пропозицію львів’янина Файбіша Лазаря, який запропонував робоче місце у його підприємстві, що виготовляло кравецький ватин для підкладок. Пан Лазар обіцяв пристойну винагороду, тож молодий кравець довго не роздумував, спакував валізи й вирушив до Львова.

Однак у перший же робочий день працедавець під якимось приводом відправив нового працівника на стрих і замкнув його там. З якою метою він це зробив, залишилося незрозумілим, але бідолашний юнак просидів на стриху аж чотири доби. Його мучили голод і спрага, але це ще було не найстрашніше. Стрих кишів щурами, які сильно покусали Гофмана. Врешті-решт юнака випустила дружина Файбіша Лазаря. Виявилося, що Гофман був давно знайомий з нею, бо вона часто приїздила до Станиславова.

З її допомогою він повернувся до Станиславова, але стан його здоров’я суттєво погіршився. Через укуси щурів у молодого кравця почалося зараження крові, від якого він помер у шпиталі. Цією загадковою справою зацікавилася прокуратура, яка завела справу проти Файбіша Лазаря, а мешканці двох міст, Станиславова і Львова, довго обговорювали загадковий випадок із молодим кравцем.


Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 165 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024