П`ятниця, 29.03.2024, 00:04:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Архів новин
Головна » 2021 » Лютий » 23

Теперішні кризові часи позначились і на стані періодичних друкованих видань – через фінансову скруту окремі з них навіть припинили вихід. Тож можна вважати відрадною подією, що за таких несприятливих умов побачило світ третє число краєзнавчого і літературно-мистецького журналу «Серафинці», засновниками якого є Серафинецька сільська рада на Городенківщині, Товариство письменників і журналістів ім. І. Франка (ТОПІЖ) та обласна організація Національної спілки краєзнавців України. Власне, за тематикою публікацій, структурною побудовою це видання з досить-таки довільною періодичністю виходу в світ нагадує радше альманах. Утім, хоч як, а сторінки «Серафинців», які локалізують увагу не лише на цьому селі і на Городенківщині, є для прикарпатських (та й не тільки) письменників, журналістів, краєзнавців додатковою можливістю прийти до читача зі с ... Читати далі »

Переглядів: 217 | Долучив: Dnister | Дата: 23.02.2021

Департамент комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради визначив переможця аукціону нежитлових приміщень площею 196,3 кв.м, які розташовані в нежитлових будівлях за адресою: м. Івано-Франківськ, вул.Незалежності, 69.

Переможцем аукціону стало ТОВ «Еспіві» (м.Київ). Підприємство придбало приміщення за ціною 1,65 млн гривень, що близько до стартової ціни (1,58 млн), пише Фіртка з посиланням на Галичину.

За даними ЄДРПОУ, засновником ТОВ «Еспіві» є житель Києва Париляк Олег Іванович. Також він є керівником Благодійного фонду «Фундація імені Короля Ю ... Читати далі »

Переглядів: 184 | Долучив: Dnister | Дата: 23.02.2021

Специфіка праці науковців у зимовий період полягає в тому, що можна більше часу присвятити дослідницькій та пошуковій роботі. Завдяки цьому, впродовж зими 2020 – 21 рр. досліджено і опрацьовано значний масив інформації, вдалося додатково встановити кілька десятків прізвищ осіб, які загинули в боях за Галич. Серед опрацьованих матеріалів – інформація Міністерстерства оборони Угорщини, дані пошукової організації «Vigyazok», бібліотечні фонди, приватні збірки та ін.

В результаті - додатково встановлені прізвища 64 військовиків підрозділів Австро – Угорської монархії, яких доля назавжди пов'язала з містом над Дністром. Вони були різного віку і служили в різних родах зброї; це були артилеристи, гусари, улани, ... Читати далі »

Переглядів: 155 | Долучив: Dnister | Дата: 23.02.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024