П`ятниця, 26.04.2024, 21:53:21

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Архів новин
Головна » 2021 » Лютий » 01

Реконструкцію та спорудження місця пам’яті діячів молодіжного націоналістичного підпілля здійснила будівельна компанія «Спілка забудівників», яка зводить у мікрорайоні житловий комплекс.

Ідею підтримала Івано-Франківська міська рада.

«Нам випала велика честь – жити у вільній державі, тому обов’язок кожного – цінувати та берегти її. Завдяки цьому подвигу та тисячам і сотням інших ми показали світові, що український народ є нацією, із великою традицією державотворення. Внаслідок цієї боротьби ми не підкорилися волі загарбнику і дали великий поштовх для наступних по ... Читати далі »

Переглядів: 206 | Долучив: Dnister | Дата: 01.02.2021

У селі Підпечери у вапнякових скелях над річкою Вороною знаходиться кілька печер, найбільша з яких в урочищі Заріка. Вона зараз в аварійному стані – там можливі обвали. В Івано-Франківській міській громаді, до якої увійшло і село Підпечери, думають, як врятувати цей унікальний об’єкт, що може мати археологічне й рекреаційно-туристичне значення.

Недавно на погіршення стану печери звернув увагу мандрівник, активіст і еколог Андрій Мельничук. Він зазначив, що через кріогенне вивітрювання печера руйнується після появи нового входу. Її варто укріпити і провести в ній археологічні дослідження, можливо, з’явиться перспектива створення в печері музейної експозиції.

... Читати далі »

Переглядів: 172 | Долучив: Dnister | Дата: 01.02.2021

Депутати є публічними особами. Це означає, що за родом занять вони мають виголошувати промови у сесійній залі, зустрічатися з людьми, вести передвиборчу агітацію. І добре, якщо той обранець є людиною освіченою, має добре підвішений язик та ораторські здібності. Але таке трап­ляється не зав­жди, навіть не часто.

Багато «публічних осіб» і нині важко складають слова у речення, а інколи несуть з трибуни таке, що вуха в’януть, пише Репортер.

Ця проблема виникла не сьогодні й навіть не вчора. У Станиславові ХІХ століття депутати магістрату теж могли ляпнути чогось цікавезног ... Читати далі »

Переглядів: 169 | Долучив: Dnister | Дата: 01.02.2021

На початку літа 1945-го року загін НКВС рейдував у верхів’ях Чорного Черемоша, вишукуючи бункери і криївки повстанців. У лісі совєти натрапили на ведмедицю з малям. Коротка черга і чекісти вже смакували ведмежатиною, нашвидкуруч спеченою на вогні. Гуцули, до речі, ведмежого м’яса не їдять через одвічне табу. Перелякане ведмежа втекло. Його ніхто й не переслідував. Через кілька днів голодне і знесилене ведмежа, що жалісливим скавулінням кликало матір, знайшла у лісі повстанська боївка «Хмари».

На постої стрілець УПА Василь Білінчук на псевдо «Сибіряк» (псевдо отримав через втечу із заслання в Сибіру) спробував нагодувати ведмежа пляшкою молока, і йому це вдалося. Ведмедик оклигав і прив’язався до ... Читати далі »

Переглядів: 206 | Долучив: Dnister | Дата: 01.02.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024