Субота, 20.04.2024, 14:54:11

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Жовтень » 19 » Кримінальні історії: напади у потягах
14:20:44
Кримінальні історії: напади у потягах

І за Австрії, і в міжвоєнний період потяги були доволі небезпечним місцем для подорожніх. В них траплялися крадіжки, час від часу ними мандрували шахраї, які споювали пасажирів, а потім «розводили» їх на гроші або й банально грабували – пише “Західний кур’єр“.

У серпні 1912 року на залізниці трапилася резонансна крадіжка з «фізіологічним» підтекстом. Три відомих залізничних крадія Аарон, Шварц і Розенфельд обікрали у вагоні високого посадовця – буковинського посла Блюма. Щоб поліція не відібрала у них награбоване, вони … проковтнули монети. Під Станиславовом банда опинилася в руках правосуддя, і поліцейські видобували гроші з організмів злодіїв за допомогою рицинової олії. Як відомо, вона є сильним проносним.

У 1937 році в потягах діяла банда, яка здивувала навіть досвідчених поліцейських. Зловмисники наближалися до пасажирів, які мали бороди, і запальничкою підпалювали їх. Бувало, що вони зрізали бороди пасажирів гострим ножем.

У 1930-х роках бороди не були особливо модними, їх носили переважно євреї. Тому в поліції з’явилося припущення, що бандити вчиняли напади з антисемітських міркувань. Дивував той факт, що нападники були не юнаками чи підлітками, а цілком зрілими людьми.

Особливо прикрий випадок трапився 16 грудня 1937 року в потягу Львів-Станиславів. Двоє невідомих напали на подорожніх, причому один з них підпалив бороду єврея-пасажира, а інший ножем відрізав її у чоловіка, що сидів поряд. Інцидент стався перед тим, як потяг уже мав рушити зі станції. На крик пасажирів прибігли кондуктори, які негайно викликали начальника потягу. Він затримав відправлення і викликав поліцію, але таємничим зловмисникам усе ж вдалося втекти.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 163 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024