Четвер, 25.04.2024, 21:54:57

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Архів новин
Головна » 2021 » Лютий » 28 » Начальник тюрми перед судом
22:44:06
Начальник тюрми перед судом

У серпні 1934 року в станиславівському суді розглядалася справа Францішка Беднарека, начальника тюрми, розпочата за ініціативою Войцеха Каньовського, який перебував у місцевому карному закладі роком раніше – пише “Західний кур’єр”.

Протягом восьми місяців свого ув’язнення Каньовський буквально засипав різні владні інституції своїми листами. Усього він написав аж 56 листів, які тюремне керівництво скеровувало до відповідних інстанцій.

Цей неспокійний в’язень ще й поводився агресивно, відмовлявся слухатися тюремних стражників, порушував спокій, скандалив і навіть бив інших засуджених.
Начальник тюрми Беднарек спочатку робив йому зауваження, але згодом мусив карати щоразу жорсткіше, аж до твердого ложа і темниці. Але нічого не допомагало – неспокійний в’язень і далі скандалив, бився і строчив послання до владних інституцій. Врешті-решт у Беднарека зародилася підозра, що Каньовський був хворим і страждав на якусь манію.

Він викликав до себе в’язня і ще раз попередив, що більше не буде терпіти його поведінку. Каньовський у відповідь засипав начальника тюрми образами і погрозами, а коли дозорці відвели його до камери, продовжував скандалити і там. Коли Каньовський вийшов із тюрми, то вирішив подати до суду на Беднарека. Жоден станиславівський адвокат не захотів зайнятися його справою, тоді Каньовський виїхав до Тисмениці і домовився про ведення справи з тамтешнім адвокатом паном Лісовським.

В результаті у Станиславові розпочався безпрецедентний процес – перед судом постали начальник тюрми Францішек Беднарек і ще два дозорці, звинувачені у начебто скоєному побитті Каньовського.

Цей процес викликав велике зацікавлення преси та міської громадськості, але неспокійний в’язень програв його з тріском. Начальника тюрми і двох його колег виправдали і звільнили від будь-якого покарання.


Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 155 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024