Четвер, 25.04.2024, 09:14:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Жовтень » 5 » П’ять об’єктів культурної спадщини буде включено у проект «Велике будівництво» у 2021 році
20:40:55
П’ять об’єктів культурної спадщини буде включено у проект «Велике будівництво» у 2021 році

Під час сьогоднішньої щотижневої онлайннаради голови обласної держаної адміністрації Віталія Федоріва йшлося про проблеми та перспективи збереження культурної спадщини в рамках адміністративної реформи.

Віталій Федорів наголошував, що реконструкція об’єктів культурної спадщини буде включено у Президентський проект «Велике будівництво» наступного року, тож нашим завданням є визначення п’яти таких пам’яток задля їх відбудови.

Начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак розповів, що в області на державному обліку перебуває 3944 пам’ятки культурної спадщини, необхідність проведення ремонтно-реставраційних робіт потребують понад 150 унікальних об’єктів культурної спадщини (пам'яток) як місцевого, так і національного значення – дерев’яні церкви, конструкції яких, внаслідок дії природних чинників руйнування, втрачають свою несучу здатність, їх деревина прогнила, уражена біологічними шкідниками.

Зауважувалося, що відповідно до програми «Культура Івано-Франківщини» на 2016 - 2020 роки в 2019- 2020 роках профінансовано реставраційні роботи церкви Зішестя Святого Духа в Рогатині на суму 600,0 тис. гривень. Проектною документацією на реставрацію цієї церкви передбачено фінансування в сумі 8,0 млн. гривень на період до 2023 року. Планується й виготовлення проекту реставрації об’єкта ЮНЕСКО церкви Пресвятої Богородиці 1808 р. в с. Нижній Вербіж Коломийського району. Вартість робіт реставрації об’єкта буде визначено проектно-кошторисною документацією.

Важливим є й те, що в обласному бюджеті для проведення заходів із збереження та реставрації пам’яток культурної спадщини передбачено 3,0 млн гривень, в тому числі на реставрацію пам’яток ЮНЕСКО в сумі 1,5 млн. гривень.

Наголошувалося, що обласна державна адміністрація активізувуватиме зусилля щодо збереження пам’яток культури області.


Переглядів: 152 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024