Четвер, 25.04.2024, 23:18:52

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Жовтень » 3 » Ретро новина: справа про коси
20:53:33
Ретро новина: справа про коси

У міжвоєнний період довгі жіночі коси траплялися рідко, адже в моді були короткі зачіски, оптимальні для складних повоєнних часів. Але деякі дівчата переносили розлуку зі своїми розкішними косами так важко, що готові були позиватися через них у суді – пише “Західний кур’єр“

Місцева панна Н. була відома на всю околицю своїм чудовим волоссям і довгими косами. Її прихильно­сті прагнули численні молоді люди, але вона довший час не виявляла бажання вийти заміж. Врешті-решт її обранцем став пан К., успішний адвокат з Коломиї, який теж був дуже привабливим чоловіком.

Невдовзі пара відсвяткувала офіційні заручини. Наречений палко захоплювався красою своєї обраниці, але всіляко натякав їй, що варто б відрізати ці старомодні коси й зробити сучаснішу зачіску. Дівчина дуже дорожила своїм волоссям, але злякалася, що втратить нареченого, який може звернути увагу на якусь ефектну модницю. З важким серцем панна Н. таки вирушила до перукарні, і її коси стали жертвою перукарських ножиць. Однак дівчина недовго раділа модній зачісці та компліментам коханого.

Незабаром між ними почали виникати непорозуміння, які врешті-решт закінчилися розірванням заручин. В березні 1935 року розлючена дівчина подала до суду на свого колишнього нареченого і зажадала від нього виплати відшкодування за свої коси у розмірі десяти тисяч злотих, адже вона відрізала їх виключно через його наполягання. Суд погодився розглянути цю скаргу, але про результати процесу газети, на жаль, не повідомляють.


Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 152 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024