Вівторок, 19.03.2024, 05:16:13

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Січень » 20 » В облдержадміністрації презентували пілотний проект реформування музейної галузі Прикарпаття
20:31:21
В облдержадміністрації презентували пілотний проект реформування музейної галузі Прикарпаття

Сьогодні в облдержадміністрації за участю народного депутата України Анатолія Матвієнка, голови облдержадміністрації Олега Гончарука відбулася презентація концепції реформування Яремчанського музею етнографії та екології Карпатського краю, який стане пілотним проектом з комплексного оновлення музеїв Прикарпаття.

Як зазначив Олег Гончарук, уже сьогодні облдержадміністрація спільно з районними державними адміністраціями, обласною радою активно працює у напрямку розвитку музейно-мистецького проекту «Мережа культурних інституцій Івано-Франківської області».

Власне презентували свої напрацювання засновник культурного холдингу «Гудімов Арт Проект» Павло Гудімов та автор дизайнерсько-архітектурної концепції музею Андрій Хір. Яремчанський еко-етно музей, як пропонують називати його креативні менеджери, є філіалом Національного музею Гуцульщина та Покуття ім. Й. Кобилянського та має усі передумови для того, щоб стати сучасним європейським закладом.

Присутніх ознайомили з основними напрямками, в яких пропонується розвивати музей. Серед них – максимально ефективне використання матеріальної бази і фондів музею, налагодження комунікації з потенційними відвідувачами, формування експозиції, ведення екскурсій кількома мовами, доступність для усіх.

За умови успішної реалізації цього пілотного проекту, зміни відбудуться і у музеях Івано-Франківська, Коломиї, Косова, Яремче, Криворівні, Верховини, Галича.

Серед іншого було запропоновано створення в області арт-менеджерської групи для управління проектом.


Переглядів: 332 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024