П`ятниця, 26.04.2024, 03:37:57

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
 
Архів новин
Головна » 2021 » Лютий » 3 » Вчена рада Національного заповідника «Давній Галич» підбила підсумки роботи за минулий рік і визначила напрямки діяльності установи на 2021
19:55:15
Вчена рада Національного заповідника «Давній Галич» підбила підсумки роботи за минулий рік і визначила напрямки діяльності установи на 2021

На першому в 2021 році засіданні вченої ради Національного заповідника «Давній Галич», яке відбулося 1 лютого, науковці заслухали й обговорили звіт про роботу установи за 2020 р., розглянули й затвердили план роботи на наступний рік, а також теми, напрями й дату проведення наукової конференції «Галич і Галицька земля в історії Європейської цивілізації».

Відкрив засідання заступник генерального директора з наукової роботи, к.і.н. Семен Побуцький. Він проаналізував діяльність установи в минулому році, відзначив успіхи, яких вдалося досягти колективу заповідника, окреслив напрямки роботи на наступний рік. Семен Омелянович повідомив, що торік складено 46 актів обстеження технічного стану пам’яток, за відсутності фінансування проводились ремонтно-реставраційні роботи. Щодо наукової діяльності заповідника, то наукові співробітники працювали над темами, затвердженими в УкрІНТЕІ, – зібрана джерельна база, опрацьована література, написано нові розділи. Як зазначив доповідач, цікавими є результати дослідження археологів на чолі з завідувачем відділу, к.і.н. Тарасом Ткачуком. За минулий рік фонди заповідника поповнились новими експонатами. Всього в Національному заповіднику «Давній Галич» налічується більше 15-и тисяч предметів музейного фонду України, з них понад 3 тисячі експонувалось у музеях і Картинній галереї установи. Торік було організовано 11 виставок: 8 стаціонарних і 3 онлайн – через карантинні обмеження.

На думку заступника генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з питань розвитку та охорони пам'яток Володимира Дідуха, незважаючи на те, що минулий рік був непростий для всіх, колективу вдалося чимало зробити в царині охорони культурної спадщини і популяризації діяльності заповідника, зокрема науковці працюють над створенням нового генерального плану Національного заповідника «Давній Галич» та його складової – історико-архітектурного плану, побачив світ ряд видань, серед них збірник матеріалів наукової конференції «Авраамічні релігії в Україні в процесі стабілізації міжконфесійних і міжнаціональних відносин» – видання вийшло значним тиражем і в гарному оформленні.

Заступниця генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з менеджменту, економіки та фінансів Ірина Чернега підкреслила, що працівники фінансово-економічного, інженерно-технічного секторів, господарського відділу забезпечують життєдіяльність колективу заповідника, вчасно нараховують зарплату, дбають про тепло в будинках та благоустрій території.

Згідно з постановою Верховної Ради України в наступному році на державному рівні відзначатиметься 820 років від дня народження короля Данила Романовича. В Національному заповіднику «Давній Галич» заплановано провести наукову конференцію «Галич і Галицька земля в історії Європейської цивілізації», присвячену цій даті і 30-річчю Незалежності України. Як зауважила вчена секретарка, кандидатка мистецтвознавства Наталія Качковська, основна увага акцентуватиметься на постаті короля Данила Галицького, але будуть також різні напрямки роботи, серед них історичний, археологічний, архітектурний, пам'яткоохоронний, краєзнавчий, мистецтвознавчий. До слова, в заповіднику відбулося вісім наукових конференцій на тему «Галич і Галицька земля», більшість з них мала міжнародний статус, перша – в 1998 р. – була присвячена 1100-річчю першої письмової згадки про Галич.

Члени вченої ради прийняли за основу проєкт рішення, в якому діяльність колективу Національного заповідника «Давній Галич» за 2020 рік визнано задовільною, затверджено теми науково-дослідних робіт молодших наукових співробітниць Надії Васильчук та Ольги Януш, а також схвалено план роботи Національного заповідника «Давній Галич» на 2021 р., в т.ч. проведення 29 жовтня ц.р. наукової конференції «Галич і Галицька земля в історії Європейської цивілізації».

Любов Бойко


Переглядів: 188 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024