Середа, 24.04.2024, 10:32:12

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Травень » 19 » Великі твої жертви, Україно
09:21:38
Великі твої жертви, Україно

Під такою назвою у відділі загального читального залу діє книжково-ілюстративна виставка-реквієм, приурочена до Дня пам`яті жертв політичних репресій, який в цьому році припадає на 21 травня.

День пам'яті жертв політичних репресій щороку відзначається в Україні у третю неділю травня згідно з Указом Президента України № 431/2007 від 21 травня 2007 року у зв'язку з 70-ми роковинами Великого терору - масових політичних репресій 1937-1938 років.

Цього року 21 травня Україна вшановує пам'ять мільйонів жертв політичних репресій - усіх тих, хто постраждав під час правління комуністичного режиму на території України.

Цей День був започаткований для гідного вшанування гіркої долі жертв політичних репресій, а також для привернення уваги суспільства до трагічних сторінок в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.

Цю трагічну сторінку в історії України висвітлюють книжкові видання, які розміщені на виставці-реквієм «Великі твої жертви, Україно». Серед них матеріали Всеукраїнської наукової конференції «Політичні репресії в Українській РСР 1937-1938 рр.: дослідницькі рефлексії та інтерпретації», збірник документів «Особые папки» Сталіна і Молотова про національно-визвольну боротьбу в Західній Україні у 1944-1948 рр.», збірник спогадів політв'язнів, репресованих і переслідуваних «Літопис голгофи України», книги: Е. Епплбом «Історія ГУЛАГу», Р. Конквест «Великий терор», Н. Наймарк «Геноциди Сталіна», Б. Петров «Діячі української культури (1920-1940рр.) жертви більшовицького терору», Підгайний С. «Українська інтелігенція на Соловках», Ю. Шаповал «ЧК-ГПУ-НКВД в Україні: особи, факти, документи» та інші.

Тож заради відродження національної пам'яті та утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства, працівники відділу загального читального залу запрошують переглянути книжкову експозицію та вшанувати пам'ять репресованих українців, передати історію про їх біль нащадкам!

Чекаємо на зустріч з Вами.


Переглядів: 367 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024