Середа, 24.04.2024, 06:06:18

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Жовтень » 16 » Відновлення чи вандалізм: у Франківську власник без дозволу ремонтує архітектурну пам’ятку
18:22:32
Відновлення чи вандалізм: у Франківську власник без дозволу ремонтує архітектурну пам’ятку

На Тарнавського, 21, що в Івано-Франківську, жителі взялися ремонтувати аварійний будинок, який вважається архітектурною пам’яткою.

Кажуть, намагатимуться зберегти унікальність будинку, інформує Суспільне.

Проте, на думку архітектора Юрія Хмельовського, роботи, які проводяться там, не є реставраційні, а пам’ятка вже втратила свою автентичність.

Співвласник будинку на Тарнавського, 21 Юрій Храпко опублікував фото у Facebook. На них зображено, в якому стані була ця архітектурна пам’ятка влітку. Чоловік телефоном розповів, що робили поточні ремонти, аби підтримати будинок в належному стані. Проте, коли дахова частина звалилася, взялися за повне його відновлення.

Часу чекати на дозвіл від міського департаменту архітектури, каже, не мали. Додає, що дерев’яний та інший декор, який несе культурну цінність, зберегли і повернуть назад на фасад будинку.

"Зверталися неодноразово в спадщину, щоб нам допомогли, але нічого, жодного результату. Потрібно було своїми силами рятувати. Всі дерев’яні, всі декоративні елементи подані на відновлення. Думаю, що за місяць ви побачите результат. Дахову частину, дверну, вікна - стараємося все витримати в тих рамках, як було. Цей будинок колись обслуговувався ЖЕКом, але там нічого не робилося. Ніхто не хоче це профінансувати, і все на наших руках", - розповідає Юрій Храпко.

За словами начальника міського управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Ореста Кошика, із мешканцями будинку на Тарнавського, 21 чиновники зустрічалися. Проте дозволу робити добудову та утеплення будинку, каже, не надавали.

Наразі в управлінні архітектури та відділі охорони культурної спадщини, вирішують і консультуються, що робити з будинком на Тарнавського.

Більше у сюжеті: 


Переглядів: 190 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024