П`ятниця, 19.04.2024, 03:21:55

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Лютий » 22
Шановні колеги!
Інформуємо Вас, що до закінчення терміну прийому матеріалів на конференцію «Християнські міжконфесійні взаємини: загальноєвропейський та український досвід», яка відбудеться 11-12 травня 2012 року в м. Галичі у Національному заповіднику «Давній Галич» залишився тиждень.
На розгляд конференції виносяться проблемні питання : 
1. Історія становлення католицизму, православ'я і протестантизму в Європі та в Україні. 
2. Філософсько-богословські і релігійно-світоглядні засади і особливості європейського християнства І - ІІ тисячоліття.
Переглядів: 620 | Долучив: Dnister | Дата: 22.02.2012

21 лютого у центральній районній бібліотеці Долини проведено годину-спомин "Став відомим під чужим іменем”, присвячену 85-річчю з нагоди дня народження місцевого краєзнавця, лауреата премії І.Вагилевича Романа Скворія.
Бібліотекарі Ірина Кульчицька, Валентина Любенко, Ганна Юсип розповіли про нелегку долю бібліотекаря, засновника краєзнавчого музею Наталії Кобринської у Болехові у часи тоталітаризму. Ділилися спогадами та відгуками про співпрацю з Романом Скворієм директор центральної районної бібліотеки Людмила Фреїв та гості свята.
Учасники години-спомину запалили свічку пам’яті, вшанували пам'ять видатної особистості хвилиною мовчання, ознайомилися з творчим доробком Романа Скворія, представленого на творчому столі та стенді бібліотеки.
Переглядів: 688 | Долучив: Dnister | Дата: 22.02.2012

Рідна мова — це і місцеві діалекти та говірки. Прикладом може бути гуцульська. Науковці Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника готують словник гуцульського діалекту. У наступному році хочуть презентувати його на 12 Міжнародному з’їзді славістів у Мінську.
У деяких школах Косівщини, Верховинщини факультативно вивчають рідну говірку. Видані твори Шикерика-Доникового, який писав гуцульською мовою. Та й дехто з сучасних письменників послуговується нею, інформує обласне радіо.
Голова Всеукраїнського товариства "Гуцульщина” Дмитро Ватаманюк переконує, що гуцульська таки мова, а не діалект.
Переглядів: 561 | Долучив: Dnister | Дата: 22.02.2012

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї 24 лютого 2012 року о 15.00 год. відбудеться відкриття археологічно-мистецької виставки «Сакральний птах Трипілля. Ретроспектива духовності мистецтва у вісім тисячоліть». Відомі етно-гурти «КОРАЛЛІ» та «ОБЕРІГ» з трипільськими троїстими музиками у театралізованому дійстві відкриватимуть виставку.
На виставці вперше представлено безцінні знахідки доби неоліту. Це експонати з колекцій Інституту археології Академії наук України, Івано-Франківського та Борщівського краєзнавчих музеїв, Львівського історичного музею, Національного заповідника «Давній Галич».
Також, буде показано музейні реконструкції трипільської кераміки народної майстрині Людмили Смолякової (м. Київ), учасниці багатьох національних та міжнародних виставок.
Переглядів: 563 | Долучив: Dnister | Дата: 22.02.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024