Четвер, 25.04.2024, 04:14:11

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Лютий » 15
У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського в Коломиї відбулася зустріч з Вірою та Юрієм Наконечними з Філадельфії.
Ще напередодні Різдвяних свят бібліотека цього музею поповнилася 36 рідкісними книжками на історичну тематику,   серед яких «Нова історія України» І. Крип’якевича та М. Дольницького (Детройт, 1954 р.), «Україна і Росія» К. Кононенка (Мюнхен, 1965 р.), «Археологія України» Ярослава Пастернака (Торонто, 1961 р.), які надіслав Юрій Наконечний. Цими днями він разом із дружиною перебував в Україні і на запрошення генерального директора установи Ярослави Ткачук побував і в Коломийському музеї та зустрівся з його працівниками і з представниками коломийської інтелігенції.
Подружжя Наконечних — діти українців, яких доля закинула за океан у час ... Читати далі »
Переглядів: 559 | Долучив: Dnister | Дата: 15.02.2012

На початку 80-х років минулого століття, збираючи потрібні матеріали для своєї книги «Скелі Довбуша», я помітив, що російські історики писали у своїх працях назву «Древняя Русь», а українські — «Київська Русь». Себто кожна сторона «тягнула ковдру» на свій бік.
Відомо, що з давніх-давен Росія намагається підім’яти під свій вплив Україну. На урочистостях у Новгороді екс-президент сусідньої держави Боріс Єльцин «привласнив» для Росії князя Ярослава Мудрого (978 -1054 рр.), а потім у жовтні 1995 р. в «Аргументах и фактах» «блиснув» своєю ерудицією: «...нельзя обвинять Россию в какой-то отсталости. Ведь все-таки Анна Ярославовна, дочь Ярослава Мудрого, жена французского короля Генриха I, была грамотной. Среди женщин во Франции это было редкостью. И она управляла Францией за своего малолетнего сына Филиппа I».
Переглядів: 882 | Долучив: Dnister | Дата: 15.02.2012

День Івано-Франківська святкують у травні, проте підготовка до цього свята триває уже зараз. Оригінальну програму планують показати і учасники ГО „Івано-Франківський молодіжний військово-історичний клуб „Чортополох”. Уже кілька місяців тут вивчають середньовічні танці та готують видовищну вогняну феєрію.
„Власне показові виступи не можуть складатися тільки з боїв, тому ми запровадили в клубі історичні танці і фаєр-шоу, тобто роботу з вогнем. Організували фаєр-групу і мешканці міста уже мали можливість побачити кілька виступів її учасників”, – розповідає Голова Ради клубу „Чортополох” Андрій Федоров.
Вогняне мистецтво опановують 5 дівчат і один хлопець. Ці молоді люди зараз готують нові оригінальні номери, які і можна буде побачити на День міста.
Переглядів: 620 | Долучив: Dnister | Дата: 15.02.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024