Субота, 20.04.2024, 08:30:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Лютий » 29
З моменту руйнування перекриттів у двоповерховому будинку в центрі Івано-Франківська минуло вже більше двох тижнів. Однак надзвичайна ситуація все ще може повторитися знову, причому з більш жахливими наслідками. Нагадаємо, що тоді дивом людських жертв вдалося уникнути, але будинок залишається небезпечним, незважаючи на ряд заходів, які реалізували рятувальники та міська влада.
Територію біля фасаду огороджено, щоправда, це не завадило «сміливцям» відсунути її в бік і звільнити прохід по тротуару. Комунальні служби підперли частину перекриття і укріпили несучі стіни будинку. Прогнозувати долю будівлі не беруться ні будівельники, ні міські чиновники. Щоправда, на чергове засідання міськвиконкому це питання все ж було винесено. В процесі обговорення з’ясувалося декілька цікавих нюансів.
Почнемо ... Читати далі »
Переглядів: 483 | Долучив: Dnister | Дата: 29.02.2012

Як вже повідомляла "Фіртка", вчора на черговій сесії Івано-Франківської міської ради депутати прийняли заяву до керівництва області та О. Бахматюка з вимогою повернути памятку архітектури у власність міської громади.
Секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків наголосив на необхідності повернути в’їзну браму палацу Потоцьких у власність міста задля здійснення реставраційних робіт. Раніше, ще в грудні минулого року, секретар запропонував міським обранцям та мешканцям міста виділити кошти на проведення відновлюваних робіт брами. Ця пропозиція радо сприйнялася депутатами, але, як свідчать факти, не всі, хто зголосився переказати кошти, добросовісно виконали свою обіцянку. Серед «забудькуватих» п’ятеро міських депутатів: Ю.Соловей («Удар») 15000 грн., Р.Тимків («Удар»), 35000 грн., Р.Василюк («Удар») 10000 грн., Б.Федьків («Партія Регіонів») ... Читати далі »
Переглядів: 495 | Долучив: Dnister | Дата: 29.02.2012

Внеском Івано-Франківщини в історичний літопис героїки національно-визвольної боротьби українського народу за утворення самостійної соборної Української держави стане мартиролог вояків ОУН—УПА.
На цьому було закцентовано особливу увагу під час першого засідання організаційного комітету з питань проведення пошуково-дослідницької роботи для підготовки мартирологу ОУН—УПА Верховинського району.
Спільне розпорядження про це в контексті відновлення історичної правди про національно-визвольні змагання патріотів-українців, в тому числі й повстанців гуцульського краю, та високо оцінюючи патріотичний чин обласної ради, яка проголосила 2012-й роком Української Повстанської Армії, ухвалили голови районної ради Ярослав Кікінчук і райдержадміністрації Василь Гондурак, пише галичина.
Переглядів: 603 | Долучив: Dnister | Дата: 29.02.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024