П`ятниця, 19.04.2024, 22:28:06

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Лютий » 25
Давнє минуле є незвіданим і таємничим. Воно притягує і манить до себе. Кожен хоче відчути свій нерозривний зв’язок з попередніми поколіннями, прагне діткнутися до скарбниці культурної спадщини. Для багатьох пошуки минулого є виявом своїх історичних коренів, спробою власного самоствердження у сучасному світі. Особливою популярністю в останньому десятилітті користується вивчення давньої європейської культури – Трипілля.
24 лютого 2012 року в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрито археологічно-мистецьку виставку під назвою «Сакральний птах Трипілля. Ретроспектива духовності мистецтва у вісім тисячоліть». Організаторами виставки виступили управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації та Фонд досліджень стародавніх цивілізацій (США). Виставка є одним з етапів фестивалю трипільської культури, який включатиме ще кілька цікавих заходів: ... Читати далі »
Переглядів: 1641 | Долучив: Dnister | Дата: 25.02.2012

Торік у жовтні Верховна Рада України ухвалила постанову про урочисте відзначення 600-річчя села Космач Косівського району, ініціатором якої виступив народний депутат України Василь Чуднов.
І ось минулого тижня, 9 лютого, Верховна Рада України прийняла ще один схожий нормативний документ – Постанову «Про відзначення 600-річчя заснування села Микуличин», яку на розгляд десятої сесії ВРУ також вніс народний депутат України Василь Чуднов. Згідно із цим документом Кабінет Міністрів України у місячний термін з дня прийняття Постанови має утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 600-річчя заснування села Микуличин, а у двотижневий термін з дня утворення зазначеного оргкомітету розробити та затвердити відповідний план заходів. У рамках відзначення цієї ювілейної дати Українське державне підприємство поштового зв’язку ... Читати далі »
Переглядів: 506 | Долучив: Dnister | Дата: 25.02.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024