П`ятниця, 19.04.2024, 00:43:35

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Вересень » 19
19 вересня 2012 року за ініціативи Комітету Вшанування солдатів, полеглих у бою під Дитятином та Генерального Консульства Республіки Польща у Львові відбулися урочистості з нагоди 92-ї річниці битви під Дитятином.
Участь у заходах взяли голова районної державної адміністрації Григорій Івасишин, головний спеціаліст з питань пам`яток національного значення Міністерства культури України в Івано-Франківській області Лідія Максим`як. Польську сторону представляли: сенатор Лукаш Абгаровіч, консул Генерального Консульства Республіки Польща у Львові Іванна Васюк, о.Броніслав Ставоровський, учасники мотоциклетного Катинського руху та поляки товариства ім.Франциска Карпінського (м. Івано-Франківськ).
Службу божу відправив Перший Єпископ о. Генрик Юзеф Мушинський та о. Віктор Антонюк.
Переглядів: 510 | Долучив: limnytcja | Дата: 19.09.2012

Серед сотень і тисяч людей, яких ми звикли називати простими смертними, завжди є особистості з гострим розумом, моральними чеснотами, високими патріотичними поривами, словом, люди, які не живуть, аби тільки жити, а утверджують своєю громадянською позицією і вчинками найвищу правду і віру свого народу. Україна у всі часи боротьби за власну державу мала й нині має таких людей. І в цьому полягає сила, слава і краса українського народу.
До категорії непростих смертних належала досить відома у 80-90-х роках минулого століття галичанка Ольга Касіянчук, родом із Делятина. На жаль, ця жінка-борець відійшла від нас.
Ще підлітком разом із старшою сестрою Марією за часів панської Польщі, а саме в період бурхливих подій на Закарпатській Україні в 1938—1939 роках, Ольга Касіянчук за завданням ві ... Читати далі »
Переглядів: 760 | Долучив: limnytcja | Дата: 19.09.2012

Виноградні, бурякові, капустяні і просто листяні смаколики, Із різними начинками, приправами та підливами. Усе це давня українська страва голубці. Вперше на Прикарпатті їх вшановували у селі Саджава Богородчанського району, де провели міжнародне свято голубців.
Місцеві газдині презентували різноманітні види цієї давньої страви і української і кухні інших народів.
— Назва цієї страви — давняя та символічна і походить від слова «голуб», — каже місцева господиня Марія Бойчук. — Зрештою, і схожа вона на пташку, яку вважають символом миру, вірності, кохання. Колись ця страва була ритуальною на весіллях, тому досі в народі побутує приказка: «чекаємо на свіжі голубці», що означає, що в тій чи іншій родині готуються до весілля.
— Ой ка-пу-сто го-ло- ... Читати далі »
Переглядів: 544 | Долучив: limnytcja | Дата: 19.09.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024