П`ятниця, 26.04.2024, 16:04:04

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Вересень » 26
22 вересня 2012 року в місті Коломия на площі перед пам’ятною дошкою Кирилові Трильовському відбулося Третє січове свято присвячене 110-й річниці першого січового свята  в місті Коломия та 150 річниці написання гімну України.
Свято розпочалося урочистою ходою середмістям колони учнів шкіл міста, району, коледжів під звуки січових мелодій у виконанні муніципального духового оркестру. Очолили колону прапороносці з Державним Прапором України.
Відкрив свято директор Коломийського педагогічного коледжу Валерій Ковтун, який розповів про історію та сучасність проведення січових свят, їх вплив на формування патріотичного світогляду сучасної молоді через призму вивчення історії рідного краю та об’єднавчу місію таких заходів в підготовці молоді до розбудови нашої держави.
Переглядів: 579 | Долучив: limnytcja | Дата: 26.09.2012

У Солотвині Богородчанського району на день селища урочисто відкрили новий пам’ятник Тарасові Шевченку. Майже рік солотвинці шукали кошти для здійснення  цього проекту. І завдяки спільним зусиллям місцевої влади, громади та мецената це вдалося  — і в Солотвині постав новий монумент Кобзаря. 
Проблема з пам’ятником Шевченка в Солотвині виникла досить давно. Селищний голова Роман Боднарчук каже, що старий монумент уже був у вкрай поганому стані і потребував негайного  втручання реставраторів, але їхній вердикт був категоричним: пам’ятник реставрації не підлягає.< ... Читати далі »
Переглядів: 770 | Долучив: limnytcja | Дата: 26.09.2012

У гуцульському селі Микуличин відкрито виставку унікальних картин лауреата Шевченківської премії, знаного в Україні і за її межами художника-дисидента, мистецтвознавця, правозахисника та філософа Опанаса Заливахи.
— Виставка відкрилася у музеї звичаєвої гуцульської символіки — унікальної мистецької збірні, де повинні бути представлені вишивки, різьба, збірнки пісень та речі матеріальної культури горян, в яких чітко простежуться праукраїнські символи, — каже голова села Любомир Стефанюк. — Виставка Опанаса Заливахи стала першою ластівкою в музеї. Картини пана Заливахи демонструються на честь 600-річчя Микуличина. Вони взяті з приватної збірки. Її підготували до показу члени Івано-Франківської обласної спілки хуложників України Мирослав Ясінський з Коломиї та мистецтвознавець Степан Осташ.
Переглядів: 522 | Долучив: limnytcja | Дата: 26.09.2012

26 вересня о 18.00 год. в приміщенні обласної філармонії відбудеться благодійний концерт зі збору коштів на церкву Зіслання Святого Духа в Рогатині, яка є претендентом на включення у Списки Світової Спадщини Юнеско.

Довідково. Церква в Рогатині є державною власністю в статусі музею – пам’ятки дерев’яної архітектури і живопису ХVI-XIX ст. національного значення і входить у Музейний комплекс Рогатина, який є філією Музею мистецтв Прикарпаття та знаходиться під охороною держави. 
Церква Св. Духа та її іконостас привернули увагу шанувальників і дослідників галицьких старожитностей ще наприкінці ХІХ ст. Іконостас 1650 року зберігся без істотних змін у пе ... Читати далі »
Переглядів: 701 | Долучив: limnytcja | Дата: 26.09.2012

Ганчак Василь Васильович народився 16 травня 1949 року у селі Колінці.
Вивченням історії рідного краю наполегливо почав займатися з початку 80-х років XX століття. Працюючи вчителем історії місцевої школи, брав участь в археологічних розвідках із працівником Івано-Франківського краєзнавчого музею, кандидатом історичних наук Б. А. Василенком, розкопках на території сіл Колінці і Буківна із Львівською археологічною експедицією Академії наук України, яку очолював доктор історичних наук Черниш О. П. Василь Ганчак був учасником розкопок колишнього поселення періоду раннього заліза (фракійський гальштат) в урочищі Царинка с. Колінці (1987). Ним складено карти археологічних знахідок на території Тлумацького району від пізнього палеоліту до часів Київської Русі.
Ганчаком В. В. вивчено питання голодомо ... Читати далі »
Переглядів: 688 | Долучив: limnytcja | Дата: 25.09.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024