П`ятниця, 19.04.2024, 14:05:11

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Вересень » 04
ПРОГРАМА
XX Міжнародного Гуцульського фестивалю
21-23 вересня 2012 року
селище Верховина

21 вересня 2012 року
09.30-10.00   Заїзд та реєстрація учасників конференції
11.00-11.30  Урочисте покладання квітів до пам'ятних місць у селищі Верховина
11.30-13.30 Конференція «Основні особливості соціально-економічного та духов ... Читати далі »
Переглядів: 1063 | Долучив: limnytcja | Дата: 04.09.2012

2 вересня в урочищі Марино поблизу с.Лужки Слободоболехівської сільської ради відбулась традиційна патріотична акція вшанування пам’яті загиблих в 1946 році за волю України вояків Української Повстанської Армії.
У каплиці, яка збудована на місці колишнього пункту надання медичної допомоги воякам УПА (в народі «шпиталька»), настоятель Гошівського монастиря чину святого Василія Великого о. Дам’ян Кастран та священик УГКЦ с. Липа о. Василь Бурій відправили Службу Божу та панахиду за 17 загиблими в тогочасних трагічних подіях та всіма, хто поліг в боротьбі за волю і незалежність України.
Загалом у цьогорічній акції, яка щорічно проводиться з ініціативи та організації громади с. Лужки та за підтримки районної державної адміністрації, взяли участь близько 100 осіб.
Переглядів: 540 | Долучив: limnytcja | Дата: 04.09.2012

З середини вересня розпочинаються благодійні концерти для збору коштів на реставрацію Святодухівської церкви в Рогатині, що претендує на включення до списку ЮНЕСКО. Про це повідомив начальник обласного управління культури Володимир Федорак.
Переглядів: 487 | Долучив: limnytcja | Дата: 04.09.2012

Музей мистецтв Прикарпаття зібрав понад 2 тис грн. на реставрацію ікони «Христос Пантократор».
Про це повідомив директор Музею Михайло Дейнега. «Реалізувавши квитки-лотереї на мистецьку акцію «Шарм літньої ночі», нам вдалося зібрати 2 тис 300 грн., які будуть скеровані на реставрацію ікони», - повідомив Михайло Дейнега. 
За словами заступника директора Музею мистецтв Прикарпаття Віктора Доскалюка, реставратори музею мають на меті розпочати «лікування» ікони «Христос Пантократор», яка зберігається в музейних запасниках вже понад 13 років. «Наші фахівці розпочнуть реставрацію ікони «Христос Пантократор», яка належить невідомому майстру другої половини 19 ст. За ці кошти ми придбаємо необхідний матеріал для реставрації ікони», - говорить Віктор Доскалюк. 
Переглядів: 547 | Долучив: limnytcja | Дата: 04.09.2012

Президент України Віктор Янукович узяв під особистий контроль питання організації пошуку останків короля Данила Галицького в Польщі. Про це повідомив Радник Президента України - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук.
Відповідна домовленість з польською стороною була досягнута в рамках візиту в Україну Президента Республіки Польща Броніслава Коморовського в липні поточного року. Розкопки мають проводитися спільною українсько-польською групою вчених-археологів на території Замкової гори у м. Холм, де розташований Собор Різдва Пресвятої Богородиці. 
На виконання відповідних доручень Глави держави з польською стороною продовжується опрацювання організаційних питань, необхідних для початку археологічних досліджень. До цьог ... Читати далі »
Переглядів: 465 | Долучив: limnytcja | Дата: 04.09.2012

Нещодавно в Івано-Франківську відчинив свої двері оновлений музей Олекси Довбуша, що створений і працює завдяки  академіку Володимиру Васильовичу Грабовецькому.  
Видатний  історик написав більше 1000 праць, з яких 150 присвячені життю та діяльності Олекси Довбуша. Саме Володимир Васильович свого часу довів історичну реальність особи Довбуша. А в 1995 році історик відкрив Івано-Франківський державний історико-меморіальний музей Олекси Довбуша. 
«Утримувати музей і розвивати його – це справді велика подвижницька робота», - розповідає академік Володимир Грабовецький. Фінансування та підтримка не завжди знаходяться, а музейні виставки, макети і стенди колектив музею Довбуша створює власним коштом. Будь-якій допомозі тут раді. Нещодавнє оновлення зовнішнього вигляду музею надз ... Читати далі »
Переглядів: 527 | Долучив: limnytcja | Дата: 04.09.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024