Вівторок, 19.03.2024, 05:12:39

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Жовтень » 03

2 жовтня о 16:07 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення що в селі Придністров’я Галицького району виникла пожежа в приміщенні УГКЦ церкви святого Архистратига Михаїла. Церква 1862 року забудови, пам’ятка архітектури місцевого значення. Про це повідомляє прес-служба ДСНС в області.

Прибувши на місце події рятувальники встановили, що в приміщенні церкви горить підлога. Через сильне задимлення вогнеборці ліквідовували загорання в складі ланки газодимозахисної служби. О 16:30 вогнеборці локалізували пожежу, а о 16:46 ліквідували. ... Читати далі »

Переглядів: 386 | Долучив: Dnister | Дата: 03.10.2017

1 жовтня виповнилося 830 років з дня смерті наймогутнішого галицького володаря – князя Ярослава Осмомисла. Ось як про цю подію оповідає літопис від 1 жовтня 1187 р. : « Того ж року преставився галицький князь Ярослав, син Володимирів, місяця жовтня в перший день, а в другий день покладений був у церкві святої Богородиці» . За період правління князя (1153 – 1187) Галицьке князівство досягло найбільшого розквіту, а столиця держави – м. Галич було одним з наймогутніших європейських міст. Галицького князя поважали тогочасні європейські володарі. У 1157 р . князь завершив будівництво величного білокам’яного Успенського собору, який своїми розмірами поступався лише двом київським святиням – Десятинній церкві та Софії Київській. Тоді ж в місті було створено єписко ... Читати далі »

Переглядів: 374 | Долучив: Dnister | Дата: 03.10.2017

Управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради повідомило про благодійну допомогу для реконструйованої криївки у Підгірках.

Осушувач повітря подарувало товариство з обмеженою відповідальністю "Єврокомфорт-1", інформують "Вікна".

Пристрій потрібен для криївки в лісовому масиві мікрорайону "Підгірки", щоб ... Читати далі »

Переглядів: 373 | Долучив: Dnister | Дата: 03.10.2017

В районному Будинку культури відбулася презентація документального фільму "Одвічні істини", що вмістив у собі весь колорит Калуського району, його неповторні звичаї, традиції та обряди.

Фільм знятий з ініціативи райдержадміністрації, фінансового сприяння компанії "Даноша" та забезпечення відеозйомкою ТРК "Незалежність". У фільмі задіяні понад 600 учасників, інформують "Вісті Калущини".

... Читати далі »

Переглядів: 358 | Долучив: Dnister | Дата: 03.10.2017

Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини оголосив про проведення допорогової закупівлі реставраційних робіт.

Мова йде про реставрацію фасаду будинку №44 по вулиці Шевченка у місті Івано-Франківську. Сама будівля вже відсвяткувала свій сторічний ювілей та відноситься до пам'яток архітектури місцевого значення, пише Фіртка з посиланням на Побудовано.

... Читати далі »

Переглядів: 330 | Долучив: Dnister | Дата: 03.10.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024