Вівторок, 19.03.2024, 04:46:35

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Жовтень » 23

На зустріч не просто прийшли небайдужі калушани, але і принесли світлини з сімейних фотоальбомів та історії своїх родин для проекту «Обличчя».

Як повідомляли «Вікна», у музейно-виставковому центрі Калуша започатковано проект «Вечір у музеї». Автори проекту кажуть: музей перестає бути великим будинком з мотлохом, а стає майданчиком для неформальної освіти, де засобом комунікації є неформальне спілкування.

... Читати далі »

Переглядів: 357 | Долучив: Dnister | Дата: 23.10.2017

Цього разу проект “Сім днів у регіоні” від Укрінформу запрошує всіх до великого культурно-освітнього центру Покуття, тобто східної частини сучасного Прикарпаття, – Коломиї.

У дорадянській Коломиї видавали понад 20 українських газет і журналів. Її вважають найстарішим містом у Галичині. Саме тут запрацювали перший галицький театр і перші читальні. Ще у XIX столітті тут створювали акціонерні та приватні підприємства, перші місцеві видобувні і цегляні промисли. Проте історики й досі не мають однозначної відповіді, коли і як виникла Коломия. Самі ж коломияни стверд ... Читати далі »

Переглядів: 380 | Долучив: Dnister | Дата: 23.10.2017

З нового року деякі доходи спеціального фонду міського бюджету Калуша, ймовірно, спрямовуватимуть на відновлення міської Ратуші. Таку пропозицію озвучив та під час сесії міської ради відстоюватиме депутат Юрій Тимків. Втім, чи погодяться з ним колеги з депутатського корпусу, наразі невідомо.

Про відновлення Ратуші у Калуші говорять не вперше. Були і відповідні пропозицій депутатів, й офіційно зареєстровані петиції, і деякі спроби активістів. Проте, Ратуша продовжує розсипатися. А у травні цього року навіть знову горіла,пишуть "Вікна".

< ... Читати далі »
Переглядів: 325 | Долучив: Dnister | Дата: 23.10.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024