П`ятниця, 29.03.2024, 07:27:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Жовтень » 14

12 жовтня 2017 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася презентація репринтного історико-краєзнавчого видання «Вакації у Дзядзя» – «Пропам’ятна книга туристів» Теофіля Кисілевського – управителя народної школи в с. Ільці на Верховинщині у 1904-1932 роках.

Відкрила зустріч заступник директора Галина Горбань, яка привітала гостей і зазначила, що нас зібрала неординарна подія - презентація унікального видання «Вакації у Дзядзя» - «Пропам'ятна книга туристів» Теоф ... Читати далі »

Переглядів: 356 | Долучив: Dnister | Дата: 14.10.2017

Цього разу ми із загальної панорами площі Міцкевича візьмемо один будинок і спробуємо дослідити його історію. На пош­тівці станиславівського видавця Шреєра бачимо північний бік площі. Втім, нас цікавить лише двоповерховий будинок з кованим балконом посередині, що має сучасну адресу Міцкевича, 10.

Сьогодні це самісінький центр міста, але так було не завжди. За Потоцьких тою ділянкою проходила куртина – оборонна стіна між двома бастіонами. Австрійці фортецю знесли, ров засипали, і утворилось… невеличке болотце. Францішек Надаховський згадував, що наприкінці 1820-х ... Читати далі »

Переглядів: 344 | Долучив: Dnister | Дата: 14.10.2017

Сьогодні у приміщенні в Державного архіву області відкрили тематичну виставку архівних документів, присвячену 75-й річниці створення Української повстанської армії, до Дня захисника України та Дня українського козацтва.

У її відкритті взяв участь керівник апарату облдержадміністрації Роман Маланій, який підкреслив важливість заходів, спрямованих на збереження історичної пам’яті, нашої української самобутності, відтворення героїчних сторінок національно-визвольної боротьби українського народу за свою державність.

... Читати далі »

Переглядів: 295 | Долучив: Dnister | Дата: 14.10.2017

В Івано-Франківському національному медичному університеті відкрилася виставка, приурочена 75-ій річниці Української повстанської армії та Дню захисника України.

Експозиція діє у холі центрального корпусу університету. Ініціатором є осередок Наукового товариства імені Шевченка в ІФНМУ. Експонується історико-патріотична виставка із фондів Івано-Франківського обласного краєзнавчого музею та приватної коле ... Читати далі »

Переглядів: 366 | Долучив: Dnister | Дата: 14.10.2017

«Хто і коли збудував храм Святого Пантелеймона в Галичі?» – під такою назвою ще в 1881 році вийшов один із розділів першої монографії відомого історика Антіна Петрушевича. З тих пір пройшло багато часу, однак питання актуальне і досі.

Церква Святого Пантелеймона над Дністром – це унікальна пам’ятка білокам’яної архітектури княжого Галича, що збереглася до наших днів. Пріоритетом у вив­ченні цієї святині є те, що таких давньоукраїнських храмів донині практично не збереглося. Науковий інтерес підкріплений ще й тим, що пам’ятка зведена ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Долучив: Dnister | Дата: 14.10.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024