Вівторок, 19.03.2024, 13:43:45

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Жовтень » 24

Останнім часом у фокусі уваги місцевої влади і громади опинилася історична будівля міської Ратуші. Торік калушани підтримали петицію до міської влади щодо відновлення Ратуші. У бюджеті міста на 2017 рік передбачили 230 тис. гривень на проектні роботи з реконструкції. А нещодавно депутат міськради Юрій Тимків виступив з ініціативою усі доходи міського бюджету від приватизації майна і землі спрямовувати на відновлення Ратуші аж до повного завершення робіт з її реконструкції.

Одним словом, Ратуша отримала шанс стати найважливішим будівельним проектом міста у найближчій перспективі ... Читати далі »

Переглядів: 337 | Долучив: Dnister | Дата: 24.10.2017

У Калуші, виявляється, діє аж дев'ять музеїв. Котрий із них обрати жителям та гостям міста?

Краєзнавчий музей Калущини

Музей розпочав роботу в грудні 1997 р. в будівлі, яка є пам'яткою архітектури і до 1939 р. належала єврейській громаді міста. Площа музею — 145 м2. Основа експозиції — більше тисячі експонатів, з яких декілька сотень &mdas ... Читати далі »

Переглядів: 354 | Долучив: Dnister | Дата: 24.10.2017

23 жовтня відбулося третє в 2017 році засідання вченої ради Національного заповідника «Давній Галич». Відкрив і провів його заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з наукової роботи кандидат історичних наук Семен Побуцький.

Керівник пошукового загону «Галицькі некрополі», старший науковий співробітник відділу охорони культурної спадщини Андрій Чемеринський проінформував присутніх про роботу учасників загону на цвинтарях на Замковій горі та біля каплиці Св. Дмитра на Галич-Заріці. При дослідженні кладовищ викор ... Читати далі »

Переглядів: 341 | Долучив: Dnister | Дата: 24.10.2017

У п’ятницю, 13 жовтня, на території Пнівського замку змагалися юні лицарі. Місце обрали невипадково: розвалини старої фортеці якнайкраще відтворюють атмосферу середньовіччя. Невдовзі замок мають намір відреставрувати, створити відповідну інфраструктуру, щоб привабити сюди ще більше відвідувачів.

Лицарські бої

Цьогоріч до Дня захисника України у Пнівсько ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Долучив: Dnister | Дата: 24.10.2017

На ремонт фасадів будинків №22 та №24 на вулиці Шевченка Івано-Франківський міськвиконком планує виділити по 314 тисяч гривень.
В обох будинках планують серед іншого відреставрувати цегельне мурування, відновити штукатурку, покрити підвіконня оцинкованою сталлю, замінити водостічні труби та пофарбувати фасад, пише Побудовано.

Інформацію про це департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради опублікував в оголошенні про тендер на сайті публічних закупівель Prozorro.

... Читати далі »

Переглядів: 322 | Долучив: Dnister | Дата: 24.10.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024